BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  EKONOMİ

Doktor Kıyamet'ten korkutan 2014 iddiası

Marc Faber, hisse piyasasının 1987'deki ani çöküşten 'daha acılı' bir düşüşe hazırlandığını iddia etti.

Abone ol

'Doktor Kıyamet' olarak anılan ünlü yatırımcı Marc Faber, hisse piyasasının 1987'deki ani çöküşten "daha acılı" bir düşüşe hazırlandığını iddia etti.

Hisse piyasalarına yönelik karamsar bir öngörü geldi.

"Doktor Kıyamet" lakaplı yatırımcı Marc Faber, katıldığı CNBC yayınında "Büyük ihtimalle önümüzdeki 12 ay içinde 1987 benzeri bir çöküş göreceğiz. Ve bunun 1987'den daha kötü olacağından şüpheleniyorum" dedi.

Özellikle internet biyoteknoloji hisselerinde sancılı bir dönemin başladığını ifade eden Faber, "Değerlemeler bakımından tamamen çılgın bir noktada yer alan hisseler özellikle kırılgan. Bu şirketlerin hiç geliri yok. Satışlara göre değerlendiriliyorlar. Bu da uzun dönem için iyi bir ölçüt değil" şeklinde konuştu.

'YÜZDE 30 DÜŞER'

S&P 500'ün yüzde 30 değer kaybına uğrayabileceğini söyleyen Faber, "Hisse almak için iyi bir zaman değil" dedi.

'FED NE YAPTIĞINI BİLMİYOR'

Faber, "Yatırımcılar yavaş yavaş Fed'in ne yaptığını bilmeyen bir kurum olduğunu anlıyor. Fed'in ne yaptığı hakkında kendisinin de en ufak bir fikri yok. Bence bu da yatırımcıların gözünde güvenilirliğin düşmesine neden oluyor" dedi.

1987'DE NE OLDU?

"Kara Pazartesi" olarak da bilinen 19 Ekim 1987 çöküşünde dünya genelinde borsalar büyük bir düşüş yaşadı. Hong Kong'dan başlayarak bütün dünyaya yayılan ve Wall Street'in bir günde yüzde 20'nin üzerinde düşmesine neden olan krizin gerekçeleri arasında otomatik hisse satış programları, piyasaların aşırı değerli olması, likidite ortamı ve piyasa psikolojisi gösterildi.