BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  GÜNCEL

Yaşasa Twitter’da, Facebook’da olurdu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, vefatının 10. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Güler Sabancı, “Bugün yaşasa m...

Abone ol

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, vefatının 10. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Güler Sabancı, “Bugün yaşasa mutlaka Twitter’da, Facebook’da, Instagram’da olurdu" dedi.
Sabancı Center’daki geceye Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, kızı Sevil Sabancı, torunu Melisa Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, dostları, iş ve sanat dünyasından bir çok isim ve Sabancı Topluluğu’nun çalışanları katıldı.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı gecede yaptığı konuşmada, “Sakıp beysiz, ama her an onun hatıraları ve O’nu anarak geçen 10 yıl hem uzundu O’nsuz olduğu için, hem de kısaydı, çünkü O’nu çok andık. Onun en önemli özelliklerinden biri hepinizin bildiği gibi o inanılmaz bulaşıcı, pozitif enerjisiydi. En umutsuz zamanlarda bile, bulduğu, akıllı ve umut veren enerjisi… Empatisi çok yüksekti, asla umutsuzluğa kapılmazdı. Liderliği: “bardağın dolu tarafına bakıp boş tarafını doldurmak için teşvik etme, motive etme” üstüne kuruluydu. Şimdilerde ‘coaching’ dedikleri yönetim stili, karşınızdakinin potansiyelini ortaya çıkartmaya, onu başarılı kılmaya yönelik yaklaşım, O’nun doğal olarak yaptığı bir şeydi. İnsan sevgisi çok yüksekti, herkese önem verir, sevgiyle yaklaşır, herkese kendini özel hissettirir, çok dikkatli dinler, dokunurdu” dedi.
Güler Sabancı konuşmasına şöyle devam etti: “Sakıp Bey her konuda diyaloğa açık, uzlaşmacı bir kişiliğe sahipti. Ayrıştıran değil, birleştirendi. Ortak noktaları bulmakta çok ustaydı. Sakıp Bey yeniliklere çok açıktı, her türlü yeniliği merak eder, sorar ve takip ederdi ve bunu tek başına da yapmazdı, genellikle birlikte öğrenmekten çok zevk alırdı. Yine bir gün bizleri topladı ve ‘İnternet’ nedir? Ne gibi gelişmeleri bize getirebilir? Bu konuda bir sunum hazırlatmış ve hep beraber dinleyelim istemişti. Toplantı sonunda birçoğumuza fazla gerçekçi gelmeyen tüm söylenenlere rağmen içimizde en çok bu konuya inanan O olmuştu. Nitekim 2002 yılında kendi web sitesini kurdu ve geçen yıl 2013 yılında, vefatından 9 yıl sonra 45 bin kişi web sitesini ziyaret etti” diye konuştu.

“BUGÜN YAŞASA, TWITTER’DA, FACEBOOK’TA, INSTAGRAM’DA OLURDU”
Sakıp Sabancı’nın yazdığı 14 kitapla düşüncelerini ve duygularını paylaştığını belirten Güler Sabancı, “O yüzden bugün olsa mutlaka twitter’da, facebook’da, instagram’da olurdu. Hayatı bu kadar çok seven, her anının kıymetini bilmek isteyen Sakıp Beyin belli aralıklarla ve yine aynı coşku ve istekle vasiyet hazırlaması bunu çevresi ile paylaşması, akıl alıp yeniden yazması, bir çoklarımıza garip gelebilir. Ancak, Sakıp bey için vasiyet hazırlamak hayatının, projelerinin adeta devamını planlamak gibiydi. Vasiyetinin de özünde “insan” vardı. İnsanlara dokunmak, hayatlarında fark yaratmak dolayısıyla, Sakıp beyi “yaşatmak” vardı.”

"BIRAKTIĞI FONLARLA HER ALANDA DESTEĞE DEVAM EDİYOR"
Güler Sabancı konuşmasında, Sakıp Sabancı’nın hayattayken, Sabancı Vakfı’nda bir fon kurduğunu, daha sonra bu fona ve üniversitede kurduğu fona hisse senetleri bağışladığını söyledi.
Güler Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vakıf kanalı ile; kendisi ve aile fertleri adına yaptırılan çok sayıdaki kalıcı eserlere düzenli destekler verilmeye devam edilmektedir. Vefatından sonra, Mardin Sakıp Sabancı Kent Müzesi özellikle Dilek Sabancı’nın da desteği ile tamamlanmış ve Mardin’de eski şehrin değişimini tetiklemiştir. Protokolünü hastanede imzaladığı; Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi -2007 yılında hizmet vermeye başladı. Sakıp Bey hayattayken tüm koleksiyonunu bağışlayarak, Atlı Köşk’te, Sakıp Sabancı Müzesi’nin Sabancı Üniversitesi’nin yönetiminde kurulmasını sağlamıştır. Kendisi, Sakıp Sabancı Müzesinin ileri müzecilik anlayışı ile yönetilmesini ve müzede uluslararası sergiler yapılmasını hep çok arzu etmiştir. Çok istediği Picasso Sergisi onun arkasından 6 ay sonra açılmış ve ülkemizin sınırlarını aşan bir başarıya imza atmıştır.”

MELİSA TAPAN: “DEDEM BANA, HAYATTA UFAK BASİT ŞEYLERLE MUTLU OLMAYI ÖĞRETTİ”
Törende Merhum Sakıp Sabancı’nın torunu Melisa Tapan’da söz alarak dedesini anlattı. Tapan şöyle dedi: “Atlı Köşk`ün bahçesinde oyunlar oynadığım; karşısında saatlerce dans edip izlettirdiğim, beni sanatla, koleksiyonlarla, hatla, kaligrafiyle, heykelle küçücük yaşımda tanıştıran, bana hizmetten, yardımseverlilikten duyacağım hazzın hiçbir başarıyla eş değer olamayacağını gösteren kişiydi O. Ben dedemleyken sanki zaman dururdu. Yerlerde yuvarlanır, güvercinlerin peşinde koşturur, bahçede motosiklete biner, çimleri biçerdik. Dedem bana hayatta basit ve ufak şeylerle mutlu olmayı öğretti. Ayrıca imkânsızlığın var olmadığını, hatalarımdan korkmamayı da ben dedemden öğrendim. Dedemin vefatı bu ülke ve başkaları için olduğu gibi, benim için de çok büyük bir kayıp oldu. Onun en büyük mirası halkın sevgisi, siz dostları, iş arkadaşları, sevenleri.”
Anma töreni Sabancı Vakfı’nın altı yıldır desteklediği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın verdiği konserle son buldu. Anma gecesine iş ve sanat dünyasının bir çok ünlü ismi katıldı.
(İHA)