BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.404,02
HABER /  GÜNCEL

Memura Ocakta EK ZAM

Enflasyon hedefi aşacak gibi. Memura Ocak'ta ek zam umudu doğdu.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu tüketici fiyat endeksinin son 5 ayda yüzde 4,12 oranında artış göstermesinin ardından, devlet memurlarına Ocak ayı başında enflasyon zammı yapılması olasılığı ortaya çıktı.

Bu durum, “Yılın ilk yarısında olduğu gibi 2. yarısında da enflasyonun yüzde 4'ü aşması halinde, aradaki farkın memura yansıtılacağı” taahhüdü uyarınca, memur maaşlarına ek zammı gündeme getirdi. Aralık enflasyonu sıfır olsa bile, memur maaşlarına yılbaşında ek zam gelecek.

Sıfırın üzerinde her fiyat artışı, maaşlardaki ek zammı arttıracak. Enflasyonun bu ay yüzde 0,5 olması halinde memur maaşlarına Ocak ayı başında yüzde 0,62 oranında, enflasyonun yüzde 1 olması durumunda ise yüzde 1,12 oranında ek zam gerekecek.

ARALIK ENFLASYONU EKSİ ÇIKARSA EK ZAM YOK

Yapılan hesaplamalara göre, Aralıkta tüketici fiyatlarında binde 1 oranında bir gerileme yaşanırsa, bir başka ifadeyle enflasyon eksi yüzde 0,1 çıkarsa bu durumda enflasyon zammı söz konusu olmayacak.

ENFLASYON ZAMMI NE GETİRECEK?

Aralıkta aylık enflasyonun yüzde 0,5 olarak belirlenmesi halinde, bu Genel Müdür maaşına 20 YTL, 9'un 1'indeki bir devlet memurunun maaşına 4,7 YTL, 1'ün 4'ündeki bir öğretmen maaşına 7 YTL, 9'un 2'sindeki polis memurunun maaşına da 8 YTl olarak yansıyacak.

Aylık enflasyonun yüzde 1 olması durumunda ise Genel Müdür maaşında 37 YTL, 9'un 1'indeki devlet memurunun maaşında 8,5 YTL, 1'in 4'ündeki öğretmen maaşında 12 YTL, polis memuru maaşında ise 14 YTL artış meydana gelecek.