BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Ortadoğu bildiniz gibi

Irak ve Lübnan'da kan oluk oluk aktı. Patlamalar birbirini izledi.

Abone ol

Irak'ın güneyindeki Meysan vilayetinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda 60 kişi öldü.

Lübnan'daki saldırıda ise aralarında Genelkurmay başkanlığı için adı geçen bir generalin de bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti.

Hastane kaynakları, Meysan vilayetine bağlı Amara'da, biri pazar yerinde diğeri otobüs terminalinde olmak üzere iki yerde bomba patladığını belirtti. Kaynaklar, saldırılarda 60 civarında ölü ya da yaralı bulunduğunu öne sürdü.
Yerel El Furat televizyonu ise bomba yüklü 3 aracın infilak ettiğini duyurmuştu. Irak'ta bu sabahbomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre 60 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ÜST DÜZEY GENERAL ÖLDÜ

Lübnan'da bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda biri üst düzey general 5 kişi öldü. Başkent Beyrut yakınlarında Hristiyan bölgesi Baabda'da meydana gelen patlamada 10 kişi de yaralandı. Lübnan'ın önde gelen bir televizyon kanalı patlamada 5 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını duyurdu. Güvenlik kaynakları yaralı sayısının ilk belirlemelere göre 10'dan fazla olduğunu bildirmişti.

Kaynaklar, devlet başkanlığı sarayının bulunduğu Baabda'daki şiddetli infilakın nedeninin patlayıcı madde olduğunu söyledi.

Lübnan, 1975-1990'daki iç savaşın sona ermesinden bu yana en sıkıntılı siyasi krizini yaşıyor.

Devlet Başkanı Emil Lahud'un 23 Kasımda görev süresinin dolmasından bu yana meclisin yeni devlet başkanını seçememesi nedeniyle bu makam hala boş bulunuyor.

Meclis Başkanı önceki gün, devlet başkanlığı seçimini 8. kez, Suriye karşıtı hükümet koalisyonuyla Şam tarafından desteklenen muhalefet arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine 17 Aralıka ertelemişti. Ancak geçen hafta devlet başkanlığı için general Michel Süleyman (Hristiyan) üzerinde anlaşma sağlandığı bildirilmişti.