BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Memura ek ödeme için yeni müjde

Bakan Şimşek, 2008'de yarım kalan ek ödemeler için yeniden çalışma yapıldığını müjdeledi.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memurlara ek ödeme verilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Şimşek, 2008 yılında yapılan ek denge tazminatıyla ilgili çalışmaların o dönemde eksik kaldığını söyleyerek bu yıl bu çalışmalaran bütçe dahilinde devam edeceği müjdesini verdi. 

Ek ödemelere ilişin 2008 yılında ek denge tazminatı şeklinde düzenleme yapıldığını, ancak bütçe imkânları elvermediği için sonrasını getiremediklerini belirten Maliye Bakanı, "Ama şu anda üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki dönemde yine bütçe imkânları çerçevesinde fazla borçlanma ihtiyacını artırmadan bunu sağlayabilecek bir şekilde tabii ki çalışmaları yapıyoruz, bu konuda yardımcı olacağız" müjdesini verdi.

MHP'Lİ TANER SORDU

MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, TBMM'nin son gününde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Gelir uzmanlarına verilen yüzde 25 denetim tazminatı neden aynı işi yapan, aynı denetim görevini yerine getiren vergi dairesi müdürleri ve diğer müdürlere verilmemektedir? Bu, bir ücret adaletsizliği değil midir?" diye sordu. Maliye Bakanı da, bu konuda çalışma yapıldığını, yardımcı olacaklarını söyledi.

"ÇALIŞMA YAPILIYOR, YARDIMCI OLACAĞIZ"

MHP'li Taner'in sorusunu yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şöyle dedi:

"Çok kısa bir şekilde, ek ödemelere ilişkin, biliyorsunuz 2008 yılında yani ek denge tazminatı vesaire o çerçevede bir düzenleme yapıldı, ilk adımı attık. O ilk adımın maliyeti -yanlış hatırlamıyorsam- 2,5 milyar lira civarındaydı. Daha sonra, bütçe imkânları elvermediği için sonrasını getiremedik, ama şu anda üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki dönemde yine bütçe imkânları çerçevesinde fazla borçlanma ihtiyacını artırmadan bunu sağlayabilecek bir şekilde tabii ki çalışmaları yapıyoruz, bu konuda yardımcı olacağız."