BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.383,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayrampaşa'da işsizlikle mücadele

Bayrampaşa'da, işsiz gençlere istihdam imkânı sunan Host-Hostes eğitimleri ilk mezunlarını verdi.

Abone ol

Bu önemli istihdam projesinde eğitim sonrası istihdam edilecek olan 50 gencin mezuniyet töreni 8 Temmuz 2010 tarihinde yapıldı.

Türkiye’de bir ilk olan istihdam imkanlı host-hostes eğitimleri Bayrampaşa Belediyesi, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, İş-Kur ve Meksa Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleşti. Adayların 250 saatlik kurs aldıkları eğitimlere 17 Mayıs 2010 tarihinde başlanıldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak iş imkânına kavuşan kursiyerler 8 Temmuz 2010 günü mezuniyet sevinci yaşadı.

Mezuniyet programı Büyük İstanbul Otogarı TOFED konferans salonunda gerçekleşti. İşsizliğin toplumsal bir sorun olduğundan bahseden Hüseyin Bürge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek veren tüm kuruluşlarla beraber çalışarak işsizliğe çözüm konusunda ileri adımlar atılması gerektiğini belirtti. Bu eğitimleri ve istihdam konusunda gayretli çalışmaları dolayısıyla İş-Kur, TOFED ve Meksa vakfına teşekkür eden Bürge bu tip girişimlerde birbirine destek veren kuruluşların artması dileğiyle sözlerini sonlandırdı.

İlk etabı mezuniyet töreniyle tamamlanan host-hostes eğitimleri devam edecek ve bundan sonraki etaplarda 175 işsiz gencimize iş imkanı tanınacak. En az lise ve dengi liselerden mezun olan gençlerden seçilen adayların işsiz ve sigortasız olması şartını aranan eğitimlerde kursiyerlerin günlük tüm ihtiyaçları eğitim boyunca karşılanıyor.