BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,98
ALTIN 2.506,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan'dan madde bağımlılarına ziyaret

''% 100 Hayat Projesi''nde önemli gelişme Başkan Göksu'dan madde bağımlılarına ziyaret...

Abone ol

Esenler Belediyesi'nin ilçe genelindeki madde bağımlıların tespit, tedavi, rehabilitasyon, meslek ve iş sahibi yapılmasını hedefleyen ''% 100 Hayat Projesi'' tüm hızıyla devam ediyor.

Esenler'de bugüne kadar toplam 238 madde bağımlısı kişiye bizzat evlerine gidilerek ya da telefon ile ulaşıldı. Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bu 238 kişiden tedaviyi kabul eden 55 hastanın yatış işlemlerini gerçekleştirdi.

Tedavileri biten hastalara destek verilecek

Balıklı Rum Hastanesinde tedavi gören hastalara bir ziyaret gerçekleştiren, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik.Göksu, toplumsal bir sorun haline gelen bağımlılıkla ilgili gelecekte neler yapılabileceği hakkında Klinik Şefi Ayhan Kalyoncu ile bir görüşme yaptı.

Tedavileri biten hastalara da destek olan Esenler Belediyesi, bu kişilere danışmanlık hizmeti sağlayarak bireye özel rehabilitasyon sürecine katılmalarını sağlıyor. Kişiler bu süreçte çeşitli mesleki kurslara ve sosyal faaliyetlere yönlendirilirken, edindikleri meslekler doğrultusunda istihdam edilmeleri için destek veriliyor.