BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çekmeköy'de çocukların keyfi yerinde

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği yaz okullarında, yüzlerce çocuk kamp havasında sporla iç içe bir yaz geçiriyor.

Abone ol

Çekmeköy Belediyesi tarafından çocuklar için düzenlenen etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor.

Eğitim öğretim döneminde yapılan çalışmaların yanı sıra tatil boyunca da çocukların yanında olmayı hedefleyen belediye 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için “Yaz Spor Okulları” açtı.

12 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında devam edecek yaz okullarında futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, yüzme, atletizm, taekwondo dallarında uzman, büyük kulüplerde görev almış eğitmenlerin verdiği derslerde çocuklar eğlenerek eğitim alıyor. 657 öğrenci, yaz spor okulları için özel olarak hazırlanan alana belediye tarafından tahsis edilen servislerle mahallelerinden alınarak götürülüyor. Gün boyunca su ihtiyaçlarının karşılandığı eğitim alanında belediyenin hazırladığı çanta, şort, tişört ve ayakkabıdan oluşan formalarının içinde çocukların çok mutlu oldukları görülüyor.

Yüzme kursunda havuz keyfi

Yaz spor okulları için özel olarak yaptırılan iki adet 10*5 ölçülerindeki havuzda eğitim almak için birbirleriyle yarışan çocuklar yüzme derslerinde suyun, güneşin ve doğanın keyfini çıkarıyor. Özellikle çeşitli nedenlerden dolayı tatile gitme imkanı bulamayan çocukların sevincini ikiye katlayan bu kurslarda alınan sağlık raporu ve tahlillerle çocukların sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri amaçlanıyor. İstenmeyen kazalara ve karşılaşılabilecek sağlık sorunlarına karşı ders boyunca kapıda hazır bekletilen ambulans ve sağlık görevlilerine bugüne kadar ihtiyaç olmaması sürecin memnuniyet verici yanlarından biri olarak görülüyor.