BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdağ CHP'yi Baykal'la vurdu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Niğde'de CHP'yi Antalya Milletvekili Baykal'ın sözleriyle vurdu.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Niğde'de, Derbent Kültür Merkezinde vatandaşlara hitap etti. Burada konuşan Akdağ, ''Darbe anayasasından kurtulmak için 12 Eylülde oylarınız 'evet' olsun'' dedi.

Vatandaşlardan 12 Eylülde yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanmalarını isteyen Akdağ, referandumun, bir darbe döneminden sonra yapılan anayasayı çok önemli ölçüde değiştiren maddeler içerdiğini söyledi.

Hem 12 Eylül öncesinde hem de 12 Eylülün hemen peşinde çeşitli acılar yaşadığını belirten Akdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bir televizyon kanalında yaptığı söyleşiyi hatırlatarak, ''Sayın Evren, 'Bir sağdan, bir soldan genç astık, böylece çok dengeli davrandık' diyor. Bu nasıl bir anlayış?'' diye sordu.

Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylülde yapılanları ve o yapılanlara maruz kalanların yazdıklarını anlatırken duygulanmasını ve gözyaşı dökmesini 'samimiyetsizlikle' ve 'duygu sömürüsü yapmakla' itham edenleri de kınadığını bildirdi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, grup toplantısında yaptığı bir konuşmayı da hatırlatan Bakan Akdağ, ''Sayın Baykal, 'Ya Kurtuluş Savaşı yaparsın, yeni bir devlet kurarsın, ya da ihtilal yaparsın. İdamı göze alırsın, o zaman yeni anayasa yaparsın' diyor. Yani millete 'sen anayasa yapamazsın' diyor. Yapar mıyız yapamaz mıyız? Yapacağız'' dedi.