BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Memur anlayış bekliyor

Uzlaştırma Kurulu kararı memur cephesinde memnuniyetsizlikle karşılandı.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Uzlaştırma Kurulu kararının kamu çalışanlarının beklentilerini tam olarak karşıladığını söylemesinin mümkün olmadığını" belirtti.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Emekli-Sen'in 3. Olağan Genel Kurulu, Türkiye Kamu-Sen toplantı salonunda başladı.

Akyıldız, gazetecilerin, "Uzlaştırma Kurulu kararı hakkındaki görüşü"nü sorması üzerine söz konusu kararın, kamu çalışanlarının beklentilerini tam olarak karşıladığını söylemesinin mümkün olmadığını belirtti.

"Uzlaştırma Kurulu kararlarının değerlendirileceği toplantıda, kamu çalışanlarının beklentilerine cevap verebilecek bir pazarlığın daha yapılma imkanının doğduğunu" hatırlatan Akyıldız, şunları kaydetti:

"Türkiye Kamu-Sen olarak, bu imkanı en iyi şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Özellikle bütçede kamu çalışanları adına ayrılacak olan payın içerisinde, kamu çalışanlarının ne kadar yer aldığını görmek istiyoruz.

Bu sene oldukça olumlu bir müzakere süreci yaşanmıştır. Bu sürecin olumlu neticelendirilmesi için gayret sarf ediyoruz. Bizim gösterdiğimiz samimiyetin, siyasi irade tarafından da ortaya konulması lazım. Özellikle maliyecilerin bu konuda biraz daha esnek olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Gerçekleştirilecek olan toplantıda, kamu çalışanlarının beklentilerine Türkiye Kamu-Sen'in beklentileri doğrultusunda cevap vereceklerine inanıyorum ve mutlaka bir mutabakat zaptı imzalamak istiyoruz."