BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.498,24
HABER /  GÜNCEL

Şeytanın aklına belki gelir

Evliydi ama sevdiğiyle evlenmek istiyordu. Şeytani planla evlenmeyi başardı.

Abone ol İzmir'de eşinden boşanamayan bir kişi, sahibi olduğu tavuk satış firmasında çalışan işçisinin kimlik bilgilerini kullanarak başka bir kadınla resmi evlilik yaptı.

Olay, kimliğin gerçek sahibinin bir işlem için polise başvurduğu sırada ''evli'' olduğunu öğrenmesiyle ortaya çıktı.

İzmir'de bir tavuk satış firmasında çalışan ve bekar olan Serdal Uzun, bir işlem için gittiği polis merkezinde ''evli'' olduğunu öğrenince savcılığa başvurdu.

Savcılık tarafından yapılan araştırmada Antalya'da yaşayan Lokman B'nin (28), bir süre önce firmasında işçi olarak çalışan Serdal Uzun'un kimlik bilgilerini kullanarak resmi bir evlilik yaptığı anlaşıldı.

Antalya polisinin çağrısı üzerine teslim olan Lokman B, polisteki ifadesinde, özel bir havayolu şirketinde hostes olarak çalışan Gülşah İ. ile birlikte olmak amacıyla eşinden boşanmak istediğini, ancak eşinin aynı zamanda amcasının kızı olması nedeniyle, ailesinin bu boşanmaya karşı çıktığını anlattı.

Gülşah İ. ile evlenebilmek için firmasında çalışan Serdal Uzun'un kimlik bilgileriyle kendisine sahte kimlik çıkarttığını ifade eden Lokman B, 5 Aralık 2006'da Gülşah İ. ile evlenerek Antalya'ya yerleştiklerini söyledi.

Evlilikleri süresince Gülşah İ'nin kendisini Serdal Uzun olarak bildiğini belirten Lokman B, İzmir'de sahibi olduğu firmayı da kardeşine devrettiğini anlattı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından, yaklaşık 10 aydır evli olduğu kişinin Serdal Uzun değil, Lokman B. olduğunu öğrenen Gülşah İ, dolandırıldığı gerekçesiyle polise başvurdu.

Gözaltına alınan Lokman B, ''nitelikli dolandırıcılık'' ve ''sahte kimlik düzenlemek'' suçlarıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.