BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Memleket elden gidiyor

Mümtaz Soysal böyle düşünüyor. Yeni bir hareket başlatıyor. İlk durak İzmir.

Abone ol

BCP Genel Başkanı Mümtaz Soysal, 29 Ekim’de İzmir’de büyük bir toplantı düzenleyerek anayasa değişikliğiyle başlayan gidişi durdurabilmek için zemin yoklayacaklarını açıkladı.

Anayasa hukuku uzmanı ve BCP Genel Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal 29 Ekim’de İzmir’de yapacakları toplantının ayrıntılarını ntvmsnbc sitesine anlattı:

KÜÇÜK PARTİYİ BÜYÜTECEK HAREKET

“Anayasa değişikliğiyle başlayan gidişi durdurabilmek, eleştirmek ve buna karşı mücadele edebilmek için 29 Ekim’de İzmir’de bir büyük toplantı yapıyoruz. Herkes farklı şeyler söylüyor. Bunları derleyip toparlamak ve bir ortak harekete, eşgüdümlü çabaya dönüştürmek istiyoruz. Parti olarak buna öncülük etmek istiyoruz. Ama biz nihayetinde bir küçük partiyiz. Hem kendi büyümemizi sağlayacak olan, hem de yeni hareket yaratmak istiyoruz. Zemin yokluyoruz.”

“MEMLEKET ELDEN GİDİYOR”

Prof. Soysal, Cumhuriyet Mitingleri gibi tabana yönelik yeni bir hareket olup olmayacağına ilişkin sorumuza, “Onlar yapacağını yaptı. Mitinglere gitmek, Anıtkabir’i ziyaret etmek gibi artık yarı ayine benzer davranışlar değil de, daha çok siyasal biçimde yürütülecek ve iktidara yönelik, bunların gitmesine yönelik bir çabanın başlangıcı olması gerekir. Çünkü memleket elden gidiyor” yanıtını verdi.

Soysal, İzmir’deki toplantıdan siyasi bir hareket çıkıp çıkmayacağına ilişkin olarak da, “Siyasi bir kuruluş olarak zaten varız. Ama bunu ortak siyasal bir harekete dönüştürmek istiyoruz. İster istemez sol buna öncülük edecek ama cumhuriyetçi bir hareket bu. Cumhuriyetçi hareket 29 Ekim’de İzmir’den start alacak” dedi.