BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs minibüsçüleri bitirdi

Metrobüs minibüsçülerin korkulu rüyası oldu. Hatların değeri iki paralık oldu.

Abone ol

E-5 üzerinde trafiği tıkayan en önemli etkenlerden biri olan minibüsleri kaldırmak ve E-5 trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan metrobüs projesi, yarım haliyle bile minibüslere müşteri kaybettirdi.

Zaman gazetesinden Hüseyin Aydın'ın haberine göre metrobüsten önce 700-800 bin YTL değer biçilen minibüs hatları, 150 bin YTL'ye alıcı bulamıyor.

E-5 Karayolu üzerinde yaşanılan trafik çilesine son vermek ve bu yol üzerinde trafiğin tıkanmasının en önemli sebeplerinden biri olan minibüs taşımacılığını sona erdirmek için hazırlanan metrobüs projesi, ulaşıma açılmış yarım haliyle bile minibüsleri zor durumda bıraktı.

Yaklaşık 650 minibüsün faaliyet gösterdiği Topkapı-Küçükçekmece hattında minibüs plakalarının değeri 500 bin YTL'den 150 bin YTL'ye kadar düştü. Topkapı- Esenyurt hattında çalışan dolmuşlarsa metrobüsler yüzünden taşıyacak yolcu bulamıyor.

Metrobüsün Topkapı-Avcılar hattının tamamlanmasıyla birlikte bu hat üzerindeki bine yakın dolmuş ve otobüsün trafikten kaldırılması bekleniyor.