BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Memati Çanakkale'de keskin nişancı oldu

Kurtlar Vadisi dizisinin efsane karakreti Memati'yi canlandıran Gürkan Uygun, "Çanakkale: Yolun Sonu" filmiyle geri dönüyor.

Abone ol

10 yıldır devam eden Kurtlar Vadisi dizisinin en akılda kalan, en unutulmaz karakteri olan Memati'yi canlandıran Gürkan Uygun, dizinin 10. yılında diziden ayrılarak herkesi çok şaşırtmıştı. Ancak Uygun, yine kendinden çok söz ettireceğe benziyor.

Gürkan Uygun'un, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç, ve Mahir Günşıray'la başrolleri paylaştığı Çanakkale Yolun Sonu filminin fragmanı, internette izlenme rekorları kırıyor.

KESKİN NİŞANCI ROLÜNDE

Serdar Akar'ın genel yönetmenliğini üstlendiği film için uzun bir hazırlık süreci geçiren Gürkan Uygun, kilo verdi ve bıyıklarını uzattı. Uygun filmde, 'Onbaşı Muhsin' adlı bir keskin nişancı askeri canlandırıyor.

"Çanakkale Yolun Sonu" filminin 15 Mart 2013 tarihinde gösterime girmesi bekleniyor. girecek. Görsel efektleriyle göz dolduran film, sosyal medyada aldığı tepkilerle şimdiden beğenilmiş görünüyor.

İNGİLİZLERİ TEK TEK AVLIYOR
 
Takvimler Nisan 1915'i gösterdiğinde I. Dünya Savaşı'nın en çetin cephelerinden biri olan Çanakkale'de işgalci güçler aylardır sürdürdükleri kuşatmadan aylardır hiçbir şey elde edememiş haldedirler. Anzak güçleri daha sonra kendi isimleriyle anılacak olan Anzak Koyu'nda mağlup edilmişlerdir. …
 
İçinde isimsiz kahramanlar Muhsin ve Hasan kardeşlerin de yer aldığı Hilal-i Ahmer cemiyetine mensup destek birliği zorlu bir yol sonrası cepheye ulaşır. Ne var ki siperlere girdikleri anda savaşın tahmin edemedikleri sert ve acımasız yüzüyle karşılaşırlar. Muhsin oldukça keskin bir nişancıdır ama her gün ölümle buruna burunadırlar. Yüzbaşı İbrahim Adil, Muhsin'i keskin nişancı olarak görevlendirmiştir ve yüzbaşıdan istediği tek şey kardeşi Hasan'ın cephe gerisinde görevlendirilmesidir. Muhsin bir başka keskin nişancı olan Şeref ile beraber en ön saflardaki düşman askerlerini avlarken keskin hüneri ve Anzak'ları tek tek indirmesi de tüm koya adının duyulmasına neden olacaktır. Fakat Anzak kuvvetlerinin başındaki İngiliz Binbaşı Steward'ın bu namlı Türk askerine karşı manevrası da gecikmeyecektir...