BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  GÜNCEL

Ömer Güney'in köylüleri şokta

3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 31 yaşındaki Ömer Güney'in doğduğu Polatlı Köyü, haberi büyük şaşkınlıkla karşıladı.

Abone ol

Ömer Güney'in Ankara'da oturan amcası Zekai Güney, yeğeninin böyle bir olaya karışmayacağını savunurken, işlenen suçun Ömer Güney'in üzerine yıkılmak istendiğini ileri sürdü.

Paris'te 9 Ocak'ta PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ömer Güney'in Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Polatpaşa Köyü'nde dünyaya geldiği belirtildi. 4 Çocuklu İsmet ve Makbule Güney çiftinin tek erkek çocukları olan Ömer Güney'in küçük yaşlarda ailesi ile birlikte Fransa'ya taşındığı, o tarihten sonra da köye bir daha gelmediği, ancak ailesinin bir kaç yılda bir Türkiye'ye gelip gittiği öğrenildi. Şarkışla İlçesi'nde elektrik kurumunda çalışırken yaklaşık 25 yıl önce Fransa'ya işçi olarak giden baba İsmet Güney'in bir kaç yıl sonra ailesini de götürdüğü öğrenildi.

KÖYÜN ADI KIBRIS KOMUTANI'NDAN GELİYOR
Şarkışla İlçe merkezine 11, Sivas kent merkezine ise 71 kilometre mesafede bulunan Ömer Güney'ın dünyaya geldiği Polatpaşa Köyü olayın ardından büyük şaşkınlık yaşandı. Eski adı Tuzla olan köy daha sonra kendisi de aynı köyde doğan ve Kıbrıs Harekatı'nda görev alan Korgenaral Osman Fazıl Polat Paşa'dan esinlenerek 'Polatpaşa' olarak değiştirildi. Köy girişinde Osman Fazıl Polat'ın fotoğrafı da bulunuyor. 15 hane ve yaklaşık 50 nüfusun yaşadığı köyde katil zanlısı Ömer Güney'in tek yakını olarak babasının amcasının oğlu olan Orhan Güney yaşıyor.

KÖYLÜLER 'OKAY' OLARAK TANIYOR
Fransa'da tutuklanan Güney'in köydeki tek akrabası olan babasının amcasının oğlu Ömer Güney, "Fransa'ya göç ettiklerinde oğulları çok küçüktü. Ben küçüklüğünü hatırlıyorum. O zaman ona Okay diye hitap ediyorlardı. Ben bile bugün isminin Ömer olduğunu bilmiyordum. Ankara'da olan amcalarıyla görüşüyordum. Fransa'ya yerleştikten sonra çocuğu hiç görmedim. Olayı duyunca şaşkınlık yaşadık. Böyle bir yapıya sahip bir aile değildi" diye konuştu.

Köy Muhtarı Ahmet Öztürk, "Biz böyle bir olayı büyük bir şaşkınlık ile karşıladık. Biz bu işi o kişi yapmamıştır, bu işlere bulaşmamıştır diye düşünüyoruz. Son derece iyi bir aileye sahipti. Ben küçüklüğünü hatırlıyorum" diye konuştu. Köy sakinlerinden Abdullah Öztürk ise, ailenin köyden ayrıldıktan sonra Ömer ile hiç karşılaşmadığını söyledi.

ALMANYA'DAN EVLENDİ
Katil zanlısı Ömer Güney'in Fransa'da ailesi ile yaşarken, Almanya'da oturan ve ismi öğrenilemeyen halasının kızı ile 4-5 yıl önce evlilik yaptığı ve bir süre Almanya'da yaşadığı öğrenildi.

SİVASLI CİNDY'NİN HEMŞEHRİSİ
Fransa'da cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Ömer Güney'in ilginç bir özelliği de ortaya çıktı. Türkiye'de 'Sivaslı Cindy' olarak tanınan eski manken Tülin Şahin'in de Şarkışla'nın Polatpaşa Köyü'nden olduğu belirtildi. Köylüler, Tülin Şahin'in ailesinin de yıllar önce Danimarka'ya taşındığı bildirdi.