BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  DÜNYA

Mısırlı oyuncuyu etkileyen olay

Mısırlı oyuncu Hanan Türk, İsrail'in su kuyuları ve ekili arazileri hedef almasına isyan etti.

Abone ol

Mısırlı oyuncu Hanan Türk, ''İsrail'in kasım ayında Gazze'ye düzenlediği saldırıdan zarar görenlere maddi, manevi ve eğitim desteği vermek için elimden geleni yapacağım'' dedi.

Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Gazze'deki yıkımı gördüğünde çok etkilendiğini belirterek, ''Beni en çok etkileyen şey, 400 Filistinli ailenin istifade ettiği ekili arazileri sulamada kullanılan bir su kuyusunun İsrail tarafından bombalandığını görmek oldu'' diye konuştu.

İsrail'in su kuyuları ve ekili arazileri hedef almasının Gazzelileri üretemeyen, sadece tüketen bir halka dönüştürme isteğinin delili olduğunu ifade eden Türk, tekrar üretime başlamaları için çiftçilere destek olacağını dile getirdi.

Mısırlı oyuncu Türk'e, Gazze'yi ziyaretinde eşlik eden oyuncu Tarık ed-Dusuki ise düzenlediği basın toplantısında, ''İslamic Relief Worldwide (IRW) - Dünya Çapında İslami Yardım'' kurumunun da desteklediği ve Filistinlilerin istifade ettiği su kuyularının İsrail tarafından bombalanmasını kınadı.

''IRW elçileri'' olarak adlandırılan heyetle Gazze'yi ziyaret eden oyunculara mbc Kanalı program sunucularından Luceyn Umran ve Mısır'da yayımlanan El-Ahbar Gazetesi Editör Yardımcısı Mahmud Atıyye eşlik etti.

Heyet, su kuyuları, yıkılan okullar, İslam Üniversitesi, Rantisi Çocuk Hastanesi ile son saldırılarda 9 ferdinin hayatını kaybettiği ed-Delv ailesini ziyaret etti.