BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  GÜNCEL

Katil zanlısından 3. cinayet itirafı

11 gün önce 2 kişiyi öldüren katil zanlısı, Jandarma'ya teslim olurkan başka bir cinayeti daha itiraf etti.

Abone ol

İnegöl’e bağlı Kurşunlu Beldesinde 10 Ocak 2013 tarihinde iki kişinin ölümü, biri ağır iki kişinin de bıçakla yaralanması olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan katil zanlısının, aynı zamanda 29 Ekim 2012 tarihinden beri kayıp olan İrfan Mentiş’in katili olduğu ortaya çıktı. İrfan Mentiş'i de öldürüp ormanlık alana gömdüğü oraya çıktı.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde 11 gün önce çıkan bıçaklı kavgada 2 kişiyi öldürüp iki kişiyi de yaralayan katil zanlısı Fatih Tetik, dün  sabah saatlerinde jandarmaya teslim oldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, katil zanlısı Fatih Tetik(28)'in 28 Ekim'de ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan İrfan Mentiş'i de öldürüp ormanlık alana gömdüğü oraya çıktı.

BAŞKA BİR CİNAYETİ DAHA İTİRAF ETTİ
Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu Beldesinde, 11 gün önce bir restoranda iki grup arasında fotoğraf çekme meselesi yüzünden kavga çıktı. Çıkan kavgada Fatih Tetik, yanında bulunan bıçakla 3 çocuk babası Hasan Zengin(36) ve Hasan Zengin'in kayınbiraderi İbrahim Uzan'ı(31) öldürmüş, 2 kişiyi de yaralamıştı. Olayın ardından firar eden Fatih Tetik'in bulunması için jandarma ve polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Fatih Tetik'in görüştüğü herkesi gözaltına alıp sorguladı.

11 gün boyunca polisten kaçan katil zanlısı Fatih Tetik, dün sabah jandarmaya teslim oldu. Fatih Tetik'in akşam saatlerine kadar devam eden sorgusunda 3 aydır kayıp olan İrfan Mentiş'i İnegöl'e bağlı Ortaköy köyü üzerinde Hasan Dede tepesi diye adlandırılan mevkide ormanlık alana gömdüğünü itiraf etmesinin ardından, emniyet ekipleri Cumhuriyet Savcısı ile birlikte söz konusu alanda kazı çalışması başlattı. Fatih Tetik'te geniş güvenlik önlemleri altında olay yerine getirilerek İrfan Mentiş'i gömdükleri yeri gösterdi. Savcı gözetiminde yapılan kazıda, İrfan Mentiş'e ait olduğu öğrenilen kemik parçaları ve giysilere ulaşıldı.

CİNAYETİ 3 AY GİZLEDİ
İrfan Mentiş'in ölümüyle ilgili elde edilen bilgilere göre; İrfan Mentiş'in kaybolduğu 28 Ekim 2012 günü Cerrah'ta bir düğüne gittikleri ve ardından Fatih Tetik'in de içerisinde bulunduğu bir grupla Cerrah beldesi üzerinde Şahin tepesi diye adlandırılan alana alkol almak için gittikleri öğrenildi. Fatih Tetik ile İrfan Mentiş arasında daha önceden problem olduğu öğrenilirken, Cerrah'ta Fatih Tetik'in irfan Mentiş'in ensesine yanında bulunan kesme tüfekle bir el ateş ederek öldürdüğü bildirildi. Burada diğer arkadaşlarını tehdit ederek bu olay burada kalacak, kimse bir şey söylemeyecek dediği bildirilen Fatih Tetik'in 3 aydır cinayeti gizlediği de ortaya çıktı.

Öte yandan, Fatih Tetik 2011 yılının Mayıs ayında da İnegöl'de meydana gelen Ali Kemal Güneş cinayetinde yardım ve yataklıktan tutuklanmış, bir süre ceza evinde yattıktan sonra serbest kalmıştı. Bu cinayette de Ali Karakaş ile birlikte öldürdükleri şahsı Saadet Köyünde ormanlık alanda uçurumdan aşağıya atmışlardı.

Katil zanlısı Tetik, İrfan Mentiş'in gömülü olduğu alanda yürütülen çalışmalar sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İrfan'ın arkadaşı olduğunu söyleyen zanlı, aralarında daha önceden husumet olduğunu da söyledi. Cinayeti işlediği için pişman olduğunu söyleyen Tetik; "Pişmanım, ama nasipte böyleymiş. Naipte ne varsa kaşığa o gelir. Kurşunlu'da da olay çok karışık. Küfür ettiler. Daha fazla bilgi vermek istemiyorum" dedi.