BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Aygün CHP'den istifa edecek mi?

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, canlı yayında Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP'li Hüseyin Aygün'ün taziye ziyaretinin ardından başlayan tartışmalar ekrana taşındı. Partisinden istifa etmeyi düşünmediğini ifade eden Aygün, ölülerin ardından savaş yürütülmeyeceğini söyleyerek Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerini eleştirdi.

Hüseyin Aygün, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ın akrabalarını ziyaret ederek taziye ziyaretinde bulunan Aygün, ziyaretle ilgili olumlu tepkiler aldığını söyledi. CHP içinde bazı tepkiler olduğunu bunları medyanın önünde tartışmayacağını, aile içi meseleler olduğunu anlatan Aygün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istediğini söyledi. Türkiye'nin barış aradığı bir dönemde taziyelerin neden bu kadar tartışıldığına anlam veremediğini de söyleyen Aygün, Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerini eleştirdi.

"BAŞBAKAN ÖRGÜTLE GÖRÜŞÜYOR"

Grup toplantısında Erdoğan'ın kendisiyle igili sert sözlerini de eleştiren CHP'li Aygün, Erdoğan'ın Öcalan ile müzakereler yürüten isim olduğunu söyledi. Aygün canlı yayında şunları söyledi:

"Özellikle başbakanın bir grup konuşmasında, Öcalan ile müzakere yürütülen bir isim olarak beni hedef alarak, CHP'yi hedef alarak ağır sözler sarfetmesini, buradan kınıyorum. Çünkü kendisi örgütle görüşüyor. O halde bir aile taziyesine gitmek neden sorun oluyor. Düşünce özgürlüğü çerçevesinde söylenenleri anlıyorum ama Türkiye barışı arıyor. 

Ölülerle savaş yürütülmez. İstifa etmeyi düşünmüyorum. Parti bizim partimiz, onun başarısı ve iktidarı için bir aradayız. Eleştirileri de saygıyla karşılıyorum."