BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Melih Gökçeke düello çağrısı!

Kılıçdaroğlu'nun yeni hedefi Melih Gökçek oldu. CHP'li siyasetçi sayaç yolsuzluğuyla ilgili Gökçek'i düelloya çağırdı. Yolsuzluğu ise bakın nasıl açıkladı?

Abone ol

İNTERNETHABER

Nur Akman

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu yeni hedefini belirledi. Yolsuzlukları ortaya çıkarmakla ünlenen siyasetçi bu kez Melih Gökçek’i araştırmaya başladı. Ve hemen Gökçek’i düelloya çağırdı. “Bu konularda sayın Gökçek’le tartışabiliriz. Hiçbir sorunum yok” dedi.

 

YAKINDA SIRA ADANA'YA GELECEK 
Kılıçdaroğlu çok yakında Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de bomba gibi bir yolsuzluk dosyası ortaya çıkaracaklarını söyledi. "Bir hazine arazisinin nasıl özel mülkiyet haline getirileceğini dosyalarlar ortaya koyacağız" dedi. Ve iddialarına şöyle devam etti:

"Hazine çok önemli bir araziyi Adana Belediyesi'ne veriyor. Ama belediye bir süre sonra bu araziyi bir takım atraksiyonlarla bir yakını olan özel bir şahsın üzerine geçiriyor. Sağlanan rant olağanüstü büyük. Adana'da öyle ikinci bir arazi yok. İstanbul'un Boğaz'ı gibi... Muhteşem bir göl manzarası... Zannedersem oraya bir otel inşaa edecekler."

ANKARALILAR’IN SAYAÇ PROBLEMİ
 

Uğur Dündar’ın Arena programına katılan Kılıçdaroğlu Ankaralılar’ın en büyük tartışma konusu olan “doğalgaz sayaçları”nın üzerine gideceklerini söyledi.

 

ANKARA’DA 168 EURO, İSTANBUL’DA 23 EURO

Kılıçdaroğlu’na göre bu sayaçların alımında büyük dümenler dönüyor.  Aynı firma aynı sayaçları Ankara'ya 168 Euro'ya verirken, İstanbul'a 23 Euro'ya veriyor. Yani iki şehir arasında 1 dogalgaz sayacında 145 Euro’luk fark var.

 

12,5 MİLYON EUROLUK YOLSUZLUK

Kılıçdaroğlu, 1
994-2003 yılları arasında 835 bin sayaç alındığını söyledikten sonra akıl almaz bir yolsuzluk rakamı ortaya koydu: “Rakama vurduğunuz zaman 1994-2003 arası, 12.525 milyon Euro'luk bir fark çıkıyor. Elimizi vicdanımıza koyalım. Aradaki fark 12,5 milyon Euro. Bu para nereye gitti? Nasıl olur da 12,5 milyon Euro'luk bir yolsuzluk olayı İçişleri Bakanı tarafından görülmez.”

 

GÖKÇEK’İN RAHATLIĞININ SEBEBİ

Bu konunun kimse tarafından teftiş edilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu iddialı bir açıklama yaptı: “ Ankara Büyükşehir Belediyesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hükümetin kontrolü altındadır” dedi ve  “Zaten Sayın Melih Gökçek ile Sayın Kadir Topbaş'ın bu kadar rahat davranmalarının sebebi de bu” diye konuştu.

 

GÖKÇEK’E DÜELLO ÇAĞRISI

CHP’li siyasetçi tüm bunları Gökçek’e soracaklarını söyledi. Son olarak Kılıçdaroğlu aynı Dengir Mir Mehmet Fırat’la yaptğı gibi Gökçek’i düelloya çağırdı.  “Bu konularda Sayın Melih Gökçek ile tartışabiliriz. Hiç bir sorunum yok” dedi.