BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mel Gibsona Yahudi şoku

Ünlü aktör Mel Gibson'un Yahudi karşıtı sözleri çekeceği filme engel oldu

Abone ol

Ünlü aktör Mel Gibson alkollü araç kullandığı için tutuklandığı sırada Yahudi karşıtı sözler sarf etmesi nedeniyle Musevi toplumundan tekrar tekrar özür dilemesine karşın, Amerikan ABC televizyonu için çekeceği bir dizinin iptal edilmesine engel olamadı.

Gibson bugün yayınladığı bir açıklamada, her kim olursa olsun Yahudi karşıtı düşünce ve söze hiçbir hoşgörü gösterilemeyeceğini belirterek, alkollü direksiyon başındayken tutuklandığı gece polis memuruna yönelik sarf ettiği şiddet dolu ve yaralayıcı sözlerden ötürü tüm Musevi toplumundan tekrar özür dilediğini kaydetti.

Tutucu Katolik eğilimlerini daha önce saklamayan Gibson, açıklamasında, "Lütfen Yahudi karşıtı olmadığımı biliniz. Hoşgörüsüz değilim. Her nasıl olursa olsun nefret inancıma terstir" dedi.

Amerikan televizyon kanalı ABC ise Gibson'ın yapım şirketi Icon ile ortaklaşa yapılacak bir televizyon dizisinin iptal edildiğini açıkladı.

Yaklaşık iki yıllık bir proje olan televizyon dizisinde, Yahudi soykırımı sırasında bir Hollandalı Musevi'nin başına gelen gerçek hikaye anlatılıyordu.