BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.399,82
HABER /  GÜNCEL

Mehmetçik DONACAKTI

Terörle mücadele zorlu kış koşullarına rağmen kararlılıkla devam ediyor.

Abone ol

Şırnak kırsalında Küpeli Dağı ile Bestler Dereler mevkii arasında bulunan vadide Pazartesi gecesi yürütülen operasyon sırasında askerler teröristlerin yanısıra zorlu hava koşullarıyla da mücadele ettiler.

EKSİ 34 DERECEDE OPERASYON

Operasyona bir süredir bölgede bulunan Şırnak’ta konuşlu Çakırsöğüt Komando Tugayı’na bağlı askerler katıldı. Şırnak şehir merkezinde hava sıcaklığı eksi 12 dereceyi gösterirken, operasyon bölgesinde hissedilen sıcaklık rüzgarın da etkisiyle eksi 34’e kadar düşmüştü.

ASKERLER DONACAKTI

Operasyon süresince soğuk dayanılmaz bir hal alırken, bazı askerlerde donma belirtileri başladı. Askerlerin bir kısmı parmaklarını hissetmedi, ayakları morardı, uyku bastırdı. Buna rağmen operasyonlara ara verilmedi ve 1800 asker bölgeyi karış karış taradı.

4 ASKER TEDAVİYE ALINDI

Saatler 21.00’ı gösterdiğinde, timlerden birindeki 4 askerin durumu iyice ağırlaştı ve donmak üzere oldukları görüldü. Tim komutanı telsiz anonsuyla bölgeye derhal helikopter gönderilmesini istedi. 4 asker tedavi altına alındı. Durumları kritik olan askerlerden birinin komaya girdiği belirtildi. Bunun üzerine, Küpeli Dağı’ndaki operasyonun durdurulması kararlaştırıldı ve askerlere tahliye emri verildi. Genelkurmay Başkanlığı “İkinci Sarıkamış faciasının eşiğinden dönüldüğünü” ortaya koyan bu haberi yalanlamadı.

(KanalD)