BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ağar da oyunu açıkladı

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, 12 Haziran seçimlerinde oy vereceği partiyi açıkladı.

Abone ol

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçimlerde AK Parti'yi destekleyeceğini açıkladı. AK Parti'nin, Adnan Menders ve Turgut Özal'ın çizgisinde gelen tek parti olduğunu belirten Ağar, "Merkez sağın geleneksel normlarını içinde var eden parti, bugün iktidar partisi AK Parti'dir" dedi.

Mehmet Ağar Elazığ'da yayın yapan yerel bir televizyon kanalında konuştu.  Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun Demokrat Parti'den, Ak Parti'ye geçişini anlatan Ağar şöyle dedi:

"Bu dönem siyasetin tamamen dışındaydım. Şöyle bir siyasi gelişme oldu; bu süreç içersinde Belediye başkanımız Süleyman Selmanoğlu seçimlerden önce bana geldi. Büyük bir nezaket gösterdi. 1995 yılından 2007 yılına kadar birlikte olduğumuz bir dost, bir evlat, bir kardeş gibi yeri geldi benim için adaylıktan feragat etti. AK Parti'ye geçeceği zaman bir başka nezaketi de sayın başbakan gösterdi. Süleyman beyden önce bize teklif getirdiler, bizden müsaade istediler. Biz de 'Estağfurullah' dedik. Ben bunu şükranla ifade ediyorum. Süleyman beyin iktidar partisinden belediye başkanı olması çok önemliydi. İmkânlar bakımından büyük bir memnuniyetle buna 'Evet' dedik."