BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet bu değişikliği nasıl yaptı?

Bakanlar Kurulu'ndaki yapısal değişiklik zamanlama açısından dikkati çekti. Peki hükümet seçime 3 gün kala bu değişikliği nasıl yaptı?

Abone ol

Bakanlar Kurulu'ndaki yapısal değişiklik zamanlama açısından dikkati çekti. Peki hükümet seçime 3 gün kala böyle bir değişikliği nasıl yaptı?

Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün yeni Bakanlar Kurulu yapısını açıkladı. Bu değişikliğin seçimlere üç gün kala açıklanması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Çünkü şu an Meclis seçim dönemi nedeniyle izinde. Erdoğan, bugün açıkladığı yeni kabineyi, mart ayında hükümetin aldığı Kanun Hükmünde Kararname yetkisiyle hayata geçiriyor.

Yani Bakanlar Kurulu üyeleri kararnameyi imzaladığı andan itibaren hükümetin yeni şekli de yürürlüğe girmiş olacak.

Pazar günü yapılacak seçimlerden AK Parti birinci çıkarsa yeni hazırladığı kabine yapısı ile yoluna devam edecek. Ancak AK Parti dışında bir parti hükümete gelirse önce hükümeti kurması, daha sonra güvenoyu alması daha sonra da yasama yılının başlamasını bekleyecek. Eğer AK Parti Hükümeti'nin kurduğu yapıda bir kabine istemiyorsa ancak bu sürecin ardından yeni değişikliği gerçekleştirebilir.