BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Meğer Bahçeli belirlemiş Kılıçdaroğlu açıklamış!

Muhalefetin "çatı adayı" nihayet açıklandı. Ortak aday CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli dün ‘çatı’ adayı olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıkladı.

Abone ol

Vatan si yazarı Hüseyin Yayman ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığının perde arkasını yazdı.

Yazısında İhsanoğlu isminin MHP'nin önerisi olduğunu söyleyen Yayman, adayın aslında MHP'nin adayı olduğunun altını çizdi. Meğer MHP'liler CHP tepki gösterir diye bu ismi hemen söylememişler ve önerinin CHP'den gelmesini beklemişler. 

İşte Yayman'ın yazısından ilgili bölüm:

Son on gündür CHP ve MHP’nin yönetim katlarında her iki partiden bazı isimlerin gidip geldiği biliniyordu. Bir anlamda partiler arasında yoğun bir arka kapı diplomasisi işlemiş görünüyor. Bilindiği gibi çatı formülünü Devlet Bahçeli açıklamıştı. Bahçeli’nin sadece formülü açıklamakla kalmayıp en başından İhsanoğlu ismini de önerdiği dile getiriliyor.

Ekmeledin İhsanoğlu ismini dün Kemal Kılıçdaroğlu önermiş gözükse de liderle arasındaki mutabakat gereği bunun CHP tarafından önerilmesi uygun bulunmuş. MHP’nin hem formülü önerip, hem de ismi açıklamasının CHP tabanında rahatsızlık yaratacağı düşünülerek önerinin CHP’den gelmesi uygun bulunmuş.

Dolayısıyla İhsanoğlu ismini öneren kişi Kılıçdaroğlu değil, aslında Bahçeli.

Hüseyin Yayman'ın yazısının devamı için