BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu aslında kimin adayı? CHP mi MHP mi?

Ekmeleddin İhsanoğlu isminin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ömerisi olmadığını öne süren Rasim Ozan Kütahyalı ilginç bir iddiada bulundu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CHP ile MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için başladığı çatı aday arayışlarının Ekmeleddin İhsanoğlu isminde son bulması birbirinden ilginç iddialara konu oluyor. İhsanoğlu isminin Kemal Derviş'in fikri olduğu iddiasından sonra bir başka iddia da Sabah si yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'dan geldi.

İhsanoğlu isminin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun değil MHP'nin önerisi olduğunu iddia eden Rasim Ozan ortada bir tiyatro oyunu olduğunu öne sürdü.

İşte Rasim Ozan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

İHSANOĞLU CHP'NİN DEĞİL MHP'NİN ADAYI!

Dün bir çatı aday komedi tiyatrosu yaşadık. CHP Ekmeleddin İhsanoğlu'nu MHP'ye önermiş gibi yaptı ve MHP de teklifi doğru bulduğunu açıkladı. CHP-MHP blokunun ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olarak açıklandı.

Önce şunu belirteyim. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'nin MHP'ye sunduğu aday olduğu fotoğrafı baştan sona palavradır. İhsanoğlu MHP'nin adayıdır ve CHP kabul etmiştir. İhsanoğlu ismini ilk zikreden Devlet Bahçeli'dir. Bahçeli bu ismi Kılıçdaroğlu'na önerdi, ısrarcı oldu ve CHP sonunda kabul etti. Kısacası dün iki parti anlaşmalı bir tiyatro oynadılar.

Peki Ekmeleddin İhsanoğlu bu teklifi kabul etti mi? İhsanoğlu'na sorulduğunda "Hayır" diyor ama böyle zamanlarda bir de önerilen adaylar tiyatro oynar sonra da teklifi kabul ederler. Ekmeleddin İhsanoğlu teklifi kabul edecektir. Hayırlısı olsun.