BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Medyada beyefendi kavga

Basın Konseyi Hürriyet yazarı Tufan Türenç ile Sabah yazarı Hıncal Uluç'un arasını açtı.

Abone ol

Hıncal Uluç'un "Bundan böyle sakın benimle ilgili bir karar almasınlar ve popomla gülmeme sebep olmasınlar" sözüne sert tepki gösteren Hürriyet yazarı Tufan Türenç, "Ne yazık ki, kravat takanlar konusunda değişen bir şey yok birader! Daha kötüsü, bugün kalem sahibi olup da beyefendi olamayanlar var.." demişti...

Uluç'un cevabı gecikmedi:

-Hıncal'a sataşmanın dayanılmaz bir cazibesi var çünkü.. Özellikle yeni yetmeler için merdivenleri kısa yoldan tırmanma yolu.. Ama T.T. Beyefendi, eski, hem de çok eski yetmelerden.. Böyle şeylere ihtiyacı yok.. Peki o zaman, bu cazibe onu niye çekiyor, anlamak güç..

Kravat takmadığını hatırlatan Uluç, Türenç'in "beyefendi" sözüne şu karşılığı veriyor:

-(...) Eğer beyefendilik, yakınlarına, dostlarına, sevdiklerine bir nevi "Orospu" denmesine ve bu sözlerin onaylanmasına göz yummaksa, ben kesinlikle beyefendi değilim, olma niyetim de yok..

Ve Uluç'tan canalıcı bir soru:

-Beyefendi T.T. Birisi sizin, eşiniz, kızkardeşiniz, sevgiliniz, sevdiğiniz birinin bulunduğu yere hangi yataklardan geçerek geldiğini sorsa ve şikâyet ettiğiniz etik konsey, bu soruyu basın ahlakına aykırı görmese, tepkiniz nasıl olurdu, anlatır mısınız?.