BIST 10.895
DOLAR 32,16
EURO 34,98
ALTIN 2.505,51
HABER /  DÜNYA

İdamı görüntüleyenlere ceza

Saddam Hüyesin'in idam görüntülerini sızdıranlar aranıyor. Bu kişilerin bulunması için komisyon kuruldu.

Abone ol

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam görüntülerini internete sızdıranların cezalandırılacağını söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen Maliki'ye yakın Şii bir milletvekili, Başbakan'ın bu konuyu çok ciddiye aldığını ve kim olursa olsun görüntüleri internete sızdıran kişi ya da kişileri cezalandırmak istediğini belirtti.

Milletvekili, Maliki'nin görüntüleri sızdıran kişi ya da kişilerin kimliğini saptamak amacıyla resmi soruşturma başlatılmasını istediğini de kaydetti. Saddam'ın idamı sırasında orada bulunan Maliki'ye yakın Şii milletvekillerinden Sami El Askari ise olayı araştıracak soruşturma komisyonunun 3 kişiden oluşacağını söyledi.

Başsavcı Munket El Farun dün El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, idam sırasında orada bulunan 20 kişiden sadece ikisinin cep telefonunun olduğunu belirterek, ''bu 2 kişinin üst düzey hükümet yetkilileri olduğunu'' söylemiş ancak kimliklerini açıklamamıştı. Askari, idamı görüntülemediğini söylerken, konuya ilişkin bilgi almak üzere aranan Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvafak El Rubayi'ye ulaşılamadı.