BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,86
ALTIN 2.432,95
HABER /  POLİTİKA

Mecliste yumurta atışması

Maliye Bakanı Unakıtan oğlunun yumurta işini ilginç sözlerle savundu...

Abone ol 2008 yılı bütçe görüşmeleri renkli tartışmalara sahne oluyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan eleştirilere yanıt vermek için yine kürsüdeydi.

Önce muhalefete sataştı ve şunları söyledi; "Ülkenin refah seviyesinin yükselmesinden herkes mutlu olmalı. Öyle oturduğun yerden laf atmakla olmuyor. Rey de alamazsınız. Daha önce de söylemiştim, sizi ben bile kurtaramam.''

Ardından Başbakan Erdoğan'ın damadının çalıştığı Çalık grubu ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Unakıtan, ''Falanca gidip yurtdışında iş almış, aman ne güzel olmuş. Hükümetimiz de Cumhurbaşkanımız da buna yardımcı olur. Ersin Arıoğlu'na da yaparız, Çalık'a da yaparız. Nerede iş yapan var, ona yasak getirin bari...'' dedi.

''LİKİT YUMURTA''LAR

Konuşmasının ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Unakıtan, çocuklarının iş hayatı yüzünden bir hayli terledi. Köşeye sıkıştıran sorulardan da kendine has üslubu ile kurtuldu.

Bakan Unakıtan, ''Değerli arkadaşlar, ben size bir şey sormak istiyorum. Hepinizin, Allah bağışlasın çocukları var. Siz milletvekili veya bakan oldunuz diye çocuklarınızın işi bırakma hadisesi oldu mu? 'Biz bakan olduk, çocuklar işi bıraktı.' Söyleyin bana; bakan olanın, milletvekili olanın çocukları iş yapmaz. Yalnız bir iş yok. Bakanın çocukları yumurta sattı, mesele oldu. Az önce konuşan arkadaşımız, 'Yumurtayı likit yaptınız, pakete koydunuz' diyor. Hijyenik bir yumurta yapmışlar, kötü mü yapmışlar? Ne olmuş, ne var bunda? Buralardan bir şey çıkarmaya boşuna uğraşmayın. Bizim çocuklarımız, devletle iş yapmaz. Sizin çocuklarınız başka şeye aracılık yapar'' dedi.

Özelleştirmeler dolayısıyla bir yerden 5 kuruş bile alamadıkları para
bulunmadığını ifade eden Unakıtan'a, MHP'li milletvekillerinin, ''Çocuklarınıza mı verdiniz?'' diye laf atmasına Unakıtan, ''Hazineye, hazineye, hepsi
hazineye...'
' karşılığını verdi.