BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Atarsın! Hayır atamazsın!

Sarıgül'ün CHP'den ihracı tam Aziz Nesin'lik oldu. Sonuç; Atılabilir...

Abone ol

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiden ihracına ilişkin CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararının iptali yönündeki yerel mahkemenin direnme kararını bozdu.

YEREL MAHKEME "ATAMAZSINIZ" DEDİ, YARGITAY BOZDU

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Sarıgül'ü partiden ihraç ettikten sonra Sarıgül  mahkemeye başvurdu. Mahkeme, CHP'nin Sarıgül'ün ihracına ilişkin kararını iptal etti. CHP, bu kararı temyiz ederek, bozulmasını istedi. Yargıtay da Siyasi Partiler Yasası'nın (SPY) 57. maddesinin tanıdığı yetkiyi aşarak karar verdiğini belirterek, yerel mahkemenin kararını bozdu.

YEREL MAHKEME DİRENDİ

Ancak Yerel mahkeme, Sarıgül'ün CHP'den ihracına ilişkin YDK kararının iptali yönünde verdiği ilk kararında direndi. Bu kararın da temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na geldi.

YARGITAY YİNE BOZDU

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiden ihracına ilişkin CHP YDK kararının iptali yönündeki yerel mahkemenin direnme kararını, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin gerekçeleri doğrultusunda bozdu.

GENEL KURULUN KARARI BAĞLAYICI

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kararı doğrultusunda yeniden bir karar verecek. Genel Kurul'un kararı bağlayıcı nitelik taşıyor.

SARIGÜL NEDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Mustafa Sarıgül, CHP'nin 2005 yılındaki olağanüstü kurultayının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından, ''Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği'' gerekçesiyle, tüzüğün ''parti suçu'' ile ilgili 68 ve 70. maddeleri uyarınca, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. CHP YDK da 24 Mart 2005'te Sarıgül'ün oy birliği ile partiden ihracına karar vermişti. CHP yönetimi, Sarıgül'ü, bazı açıklamaları ve eylemleriyle parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ikinci kez tedbirli olarak YDK'ya sevk etmişti.