BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  GÜNCEL

Estetikle BU HALE geldi

Doğumdan sonra estetikle güzelleşmek istedi. Sonuç korkunçtu...

Abone ol

Gönül Temürtürkan'ın doğum sonrası geçirdiği estetik ameliyatla karın bölgesi daha kötü bir görünüm kazandı. Cerrah aleyhine yerel mahkemede dava açtı ancak tazminat isteği reddedildi. Temürtürkan Yargıtaya başvurdu. Yargıtay'da yerel mahkemenin kararını bozdu.

DAHA KÖTÜ OLDU

Almanya'nın Garbsen kentinde yaşayan 38 yaşındaki Gönül Temürtürkan, ikinci bebeğinin doğumundan sonra karın bölgesinde oluşan sarkmanın düzeltilmesi için İstanbul'da muayenehanesi bulunan Operatör Doktor F.Y'ye başvurdu. Estetik ameliyatı yapıldıktan sonra Almanya'ya dönen ancak göbeğinde düzelme yerine daha kötü bir görünüm oluştuğunu iddia eden Temürtürkan, Türkiye'ye dönerek Dr. Y. aleyhine Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 33 bin 800 YTL tutarında maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açtı.

BİLİRKİŞİ DOKTORDA HATA BULMADI

Davaya bakan Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, bilirkişi raporunda operasyonlardan sonra gelişebilecek olası ameliyat komplikasyonlarından olduğu ve davalı cerraha yüklenecek bir tıbbi hata bulunmadığı kaydedildi ve yerel mahkeme davayı reddetti.

YARGITAY BOZDU

Bu kararın ardından Temürtürkan Yargıtay Hukuk Dairesine başvurdu. 
Yargıtay yerel mahkemenin kararını Temürtürkan yararına bozudu. Yerel mahkeme, Yargıtayın bozma kararına uyulmasını kararlaştırdı. Bunun
üzerine dava dosyası, yeniden oluşturulan bilirkişiye gönderildi.
Dosyanın bilirkişiden dönmesi bekleniyor.