BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Radyoma DOKUNMA!

Radyolar kapanma noktasında. Buna dur demek için yarın eylem yapılacak.

Abone ol

Medya İzleyicileri Derneği'nin başlattığı “Radyoma Dokunma” kampanyasına destekler artıyor. Yurt çapındaki radyolar tepki yayınlarına başladı. 13 Aralık'ta dernek eylem yapmayı planlıyor.

MESAM, MÜYAP , MSG , MÜYOBİR gibi meslek birliklerinin radyolara yüksek rakamlar ile dayattığı Telif Hakları yüzünden 476 radyo kapanma noktasında. 

Radyoların RTÜK'e ödedikleri reklam payları üzerinden Telif hakkı alınmasını  isteyen Medya İzleyicileri Derneği "Dinleme özgürlüğü kısıtlanmasın" diyor. "Radyoma Dokunma” diyen Medya İzleyicileri Derneği, yayın kuruluşlarının da desteğini alarak halkın tepkisini eyleme dönüştürecek 

TELİF HAKLARI DÜZENLENSİN

Medya İzleyicileri Derneği'nin Manisa toplantısında, toplantıda da yayıncıların zor durumda kalmasına ve yayınların kısıtlanmasının önüne geçmek için "Telif haklarının RTÜK katkı payından alınması için kanunun düzenlenmesi" gerektiği belirtildi. MİD olarak bu konuda sonuna kadar yayıncıların yanında mücadele edileceği belirtilerek Şubat veya Mart ayında düzenlenmesi beklenen RTÜK kanununda gerekli düzenlemelerin yapılması için eylemlerin sürmesine karar verildi. Önceliğin parlamentoda yer alan siyasilerle görüşmelere verilmesi kararlaştırılırken, MESAM, MÜYAP, MSG VE MÜYORBİR gibi kuruluşların haksız, adaletsiz ve tek taraflı dayatmalarına karşı yayıncı kuruluşlara destek verileceği açıklandı.

13 ARALIK'TA EYLEM VAR

Marmaris’te yaptığı toplantıya Marmaris Kaymakamı Cemalattin Özdemir’de katılarak derneğin çalışmalarına destek olduğunu beyan etti. Protesto eylemleri arasında yayıncı kuruluşlardan günün belli saatlerinde Çin müziği çalınması kampanyası başlatılacağı, bunun yanında RTÜK Kanunun değiştirilmemesi karşısında da yerel seçimlerde gerekli tepkinin gösterilmesi kararlaştırıldı. Perşembe günü (yarın) ise Medya İzleyicileri Derneği ile yayıncı kuruluşlar Cumhuriyet Meydanın da basın açıklaması yapacak. Dernek “Radyoma Dokunma” kampanyası kapsamında zincirlenmiş radyoları RTÜK ve Kültür Bakanlığı’na gönderecek.