BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Oğlumu DAĞDA unuttular!

Operasyondan döndüklerinde üstteğmen yoktu. Babası "dağda unuttular" diyor.

Abone ol

Şırnak'ta PKK operasyonu için helikopterle araziye götürülen tim, kar ve tipi sonucu birliğe geri döndüğünde, Tabip Üsteğmen M. Fatih Uluğ aralarında yoktu. Üsteğmenin bölgede unutulduğu iddia edildi.

Taraf Gazetesi'nde yer alan habere göre, bir gün sonra durum anlaşılınca dönüp arazide iki gün arama yapıldı ama Uluğ'a ulaşılamadı.

Uluğ'un anne ve babası iddiaları doğrularken, eşi Feray Uluğ ise "Lütfen konuyu benden doğrulatmayın" dedi.

ASKERLER GERİ GETİRİLDİ, ÜSTTEĞMEN YOKTU

M. Fatih Uluğ 2003'te sözleşmeli Dr. Üsteğmen olarak orduda göreve başladı. Uluğ'un dağda unutulması süreci 1 Aralık 2007'de PKK'ya yönelik operasyon kararıyla başladı. 1 Aralık gece yarısı operasyon başlamış ve 2 Aralık Pazar günü saatler 06.00'yı gösterdiğinde helikopterle operasyon bölgesine inilmişti. Bölgede yoğun kar ve tipi vardı. Yürümek neredeyse imkansız olduğu için operasyon yapılacak bölgeye intikal çok zordu. Yoğun tipi ve kar timi operasyon yapma fikrinden vazgeçirdi. Devam etmek timin dağda donarak ölmesine sebep olabilirdi. Tim toplanıp geri döndü. 3 Aralık Pazartesi günü saatler 15.00'i gösterdiğinde Uluğ'un birlikte olmadığı anlaşıldı.

FARK EDİNCE ARAMAYA GİTTİLER

Ekip tabip üsteğmeni bölgede unutmuş ve Şırnak'a dönmüştü. Tim toplanıp tekrar olay bölgesine intikal etti. Yeni görev Şırnak 3. Jandarma Tabur Komutanlığı tabibi Üsteğmen Uluğ'u bulmaktı. Kar ve tipi gittikçe etkisini artırmış, arazi tamamen karla kaplanmıştı. Arazide tam iki gün kalındı. Tüm aramalara rağmen Tabip Üsteğmen bulunamadı. Tim, Şırnak 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na dönmek üzere tekrar yola çıktı."

EŞİ KONUŞMAK İSTEMEDİ

Kayıp üsteğmenin eşi olayla ilgili konuşmak istemezken, ailesi yaşananların doğru olduğunu kaydetti. Uluğ'un annesi Nejla Uluğ ve babası Ahmet Uluğ ilk bilgiyi Perşembe sabahı gelinlerinden aldıklarını, aynı gün askeri yetkililerin kendilerini evlerinde ziyaret ettiğini ve haberi verdiğini anlattı. Baba Uluğ ayrıca, komutanların "Olayı yaymayın, fazla kurcalamayın, firar etmişse yakında ortaya çıkar." dediğini öne sürdü.