BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Meclis’te simitli basın toplantısı

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Meclis’te simitli basın toplantısı düzenledi.<br/>Güneş, simit fiyatlarının artmasını ilginç bir yoll...

Abone ol

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Meclis’te simitli basın toplantısı düzenledi.
Güneş, simit fiyatlarının artmasını ilginç bir yolla eleştirdi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında kendisinin simidi çok sevdiğini ve çocukluğunda simit sattığını belirten Hurşit Güneş, çocukluk anılarını anlattı. “Simide bir zam geldi ve İstanbul’da simidin fiyatı 1 lira 40 kuruşa çıktı” diyen Güneş, susamdaki maliyet artışının 6 kuruştan ibaret olduğunu, gelen zammın 40 kuruş olduğunu kaydetti. Güneş, “Aslında maliyet artışı ile yapılan zamlar arasında büyük farklar var” diye konuştu.
1994 yılında çıkmış bir yasa ile simidin fiyatını belirlemenin Rekabet Kanunu’na aykırı olduğunu söyleyen Güneş, “Bu Melis bu maddeyi iptal etmeli, ki bununla ilgili bir teklif vereceğim. Rekabet Kurumu’nu uyarıyorum, bu fiyat tarifelerinin rekabetin ruhuna aykırı olduğu, vatandaşa simidi pahalı yedirdiği nedeniyle soruşturmayı başlatın ve gerekli cezai işlemi yapın. Türkiye’de halk simidi pahalı yememeli. Bir aile simitle doymak isterse, sabah, öğlen ve akşam 1 simit yese ayda 500 lira yapar” şeklinde konuştu.
Türkiye’de yeterince susam üretilmediğine dikkat çeken Güneş, “Türkiye 16 bin ton susam üretiyor, simit nedeniyle tükettiğimiz susam 150 bin ton. Türkiye’nin haline bakın. Tarım ülkesiyiz, Türkiye tükettiği susamı bu ülkede üretemiyor. Sudan’dan, Etiyopya’dan, Nijerya’dan geliyor, kepazeliğe bak” ifadelerini kullandı.
Daha sonra yanında getirdiği simitleri gazetecilere dağıtan Güneş, zam geldiği için her gazeteciye yarım simit verdi.
(İHA)