BIST 9.610
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.481,51
HABER /  DÜNYA

Onların rüyası da gerçek oluyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde Batman’da 15 bin seyirci k...

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde Batman’da 15 bin seyirci kapasiteli stat ile kapalı yüzme havuzu inşa edecek. Stat ve kapalı yüzme havuzu ihalesi, 30 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.
TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde şehirlerin stat rüyaları gerçeğe dönüyor. İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı’nı tamamlayıp Türk sporunun hizmetine sunan TOKİ, ayrıca 11 stadın ihalesini tamamlayarak inşa etmeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ tarafından Trabzon’da inşa edilecek Akyazı Spor Kompleksi’nin temelini atmasının ardından İdare’den Batman’a da iyi haber geldi. TOKİ, Batman’da inşa edilecek 15 bin seyirci kapasiteli stat ile kapalı yüzme havuzunun ihale tarihini belirledi. TOKİ, stat ile kapalı yüzme havuzunun ihalesini 30 Aralık 2013’te gerçekleştirecek.
TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde şehirleri UEFA standartlarında modern statlara kavuşturuyor. İdare, ayrıca ekonomik ömrünü doldurmuş statları da ekonomiye kazandırıyor.

11 STAT İNŞAAT AŞAMASINDA
TOKİ, Afyonkarahisar, Malatya, Trabzon, Sivas, Eskişehir, Samsun, Gaziantep, Adana, Sakarya, Kocaeli ve Antalya illerine yapılacak statlar ile Antalya’ya yapılacak kapalı spor salonunun ihalelerini de tamamlayarak, inşaat aşamasına geçti. Hazırlık ve ihale aşamasında ise 8 stat bulunuyor. Hatay ve Batman’da yapılması planlanan statlar, ihale aşamasına getirildi. Ankara, Diyarbakır, İzmir (2), Edirne ve Elazığ’da inşa edilmesi planlanan statlar da hazırlık aşamasında bulunuyor. Bu statlar ihalelerinin gerçekleştirilmesinin ardından inşa edilmeye başlanacak.
Ankara’da yapılacak stat 40 bin seyirci kapasiteli olacak ve projenin içinde açık-kapalı tenis kortları, bin seyirci kapasiteli buz hokeyi ve paten salonu, bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu, 2 bin seyircili spor salonu ve İl Müdürlüğü hizmet binası planlandı.
(İHA)