BIST 10.151
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.407,83
HABER /  DÜNYA

EXPO 2020 sunumları başladı

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen EXPO 2020’ye ev sahipliği yapacak aday şehir belli oluyor.<br/>İzmir’e karşı...

Abone ol

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen EXPO 2020’ye ev sahipliği yapacak aday şehir belli oluyor.
İzmir’e karşı Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai, Rusya’dan Ekaterinburg ve Brezilya’dan Sao Paulo yarışıyor. Paris’te yapılacak oylamada 167 ülkeden delege oy kullanacak. Oylama öncesi tüm ülkeler, delegeler önünde sunum yapacak. İlk sunumu yapan Dubai’nin ardından diğer adaylar son kez tanıtımlarını gerçekleştirecek.
Sunumların ardından başlayacak oylama için Paris’e çıkarma yapan Türkiye heyetinde İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve çok sayıda yetkili bulunuyor.
İzmir’in sunumunu Belediye Başkanı Kocaoğlu ile Ordinaryüs Profesör Ogün Güntürkün yapacak. Sunum sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı da yayınlanacak.
(İHA)