BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

Lösemi hastası hakime ilik nakli yapılacak

Bir süre önce lösemi teşhisi konulan ve tedavi altına alınan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Perihan Doğan için uygun iliğin yurt dışından bulunduğu bildirildi

Abone ol

Bir süre önce lösemi teşhisi konulan ve Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde tedavi altına alınan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Perihan Doğan (40) için uygun ilik bulundu. Hakim Doğan'a 15 Aralık'ta ilik nakli yapılacağı bildirildi.

Aynı zamanda Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'ın da eşi olan Perihan Doğan için uygun donörün yurt dışından bulunduğu belirtildi.

Perihan Doğan'a, 15 Aralık'ta, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde ilik nakli yapılacağı kaydedildi. 

Doğan'a uygun ilik bulunması için başlatılan çalışma kapsamında, Türkiye'nin dört bir tarafındaki adliyelerde görevli hakimler, savcılar ve adliye çalışanları kan örneği vermişti.

Bu çerçevede, 18'i Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinde yatan olmak üzere 21 mahkumun da donör olmak üzere Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğu öğrenildi. Bu mahkumların büyük bölümünün davalarını Perihan Doğan'ın karara bağladığı kaydedildi. 

Öte yandan, Doğan ailesinin, ilik bekleyen çok sayıda lösemi hastası olduğu için, kan örneği verilmesinin sürdürülmesini istediği öğrenildi.