BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.468,03
HABER /  DÜNYA

Teknosa uyardı

Teknoloji perakende zincirinin önde gelen isimlerinden Teknosa, ’Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında yönetmelikte değişiklik yapılması...

Abone ol

Teknoloji perakende zincirinin önde gelen isimlerinden Teknosa, ’Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı’nın kısa vadede genel tüketici talebini olumsuz etkileyebileceğini savundu.
Teknosa’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada "Yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine, BDDK tarafından açıklanan "Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik taslağı"nda yer alan, kredi kartı ile yapılan alışverişlerde taksitlendirme sürelerine dair kısıtlamalarla ilgili görüşlerimizi yatırımcılarımızın bilgisine sunarız. Öngörülen yeni uygulama kısa vadede genel tüketici talebini olumsuz etkileyebilecektir. Öte yandan, tüketicilerin modern hayatın ayrılmaz bir parçası olan elektronik, telekom ve bilgisayar ürünleri ile ilgili talebinin devam edeceğini öngörüyoruz" denildi.
(İHA)