BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  DÜNYA

Galatasaray kritik virajda

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın da yer aldığı B Grubu’nun kritik maçları bu akşam oynanacak. Sarı-kırmızılılar, İspanya’dan puan ya da p...

Abone ol

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın da yer aldığı B Grubu’nun kritik maçları bu akşam oynanacak. Sarı-kırmızılılar, İspanya’dan puan ya da puanlarla dönerek gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atmak istiyor.

SON 16 İÇİN KRİTİK HAFTA
Galatasaray’da gözler Real Madrid maçına çevrilmiş durumda. Şampiyonlar Ligi B Grubu’nun lideri İspanyol ekibi, bu akşam sarı-kırmızılı takımı Bernabeu Stadı’nda ağırlayacak. Devler Ligi B Grubu’nda ikincilik için bu akşam hem Juventus ile Kopenhag, hem de Real madrid ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmalar, Grubu’un kaderini belirleyecek. Gruptan çıkmayı garantileyen Real Madrid ise, bugün Galatasaray karşısında evinde kazanmak istiyor.

GALATASARAY’IN İŞİ ZOR
Galatasaray’da son günlerde takımda yaşanan sakatlıklar can sıkıyor. Özellikle Fernando Muslera ve Sneijder’in sakatlıkları, sarı-kırmızılı camiada Real Madrid maçı öncesi en büyük sorun. Sakatlığı henüz geçmediği için Madrid’e götürülmeyen başarılı kaleci Fernando Muslera’nın yerine, kaleyi genç Eray İşcan koruyacak. Tedavileri sona eren Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’in İspanya’ya götürülmesine rağmen, bu akşam ilk 11’de oynaması zor gibi görünüyor. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini’nin, Sneijder’i maçın gidişatına göre oyuna alacağı ve Juventus maçını düşünerek riske etmeyeceği belirtildi.

İLK 11’DE MAÇ EKSİĞİ VAR
Galatasaray’da bugün Real Madrid karşısında Mancini’nin sahaya süreceği ilk 11’de maç eksiği olan futbolcuların fazlalığı göze çarpan bir diğer unsur. Sakatlıktan yeni kurtulan Gökhan Zan, defansta Chedjou’ya bu akşam partnerlik yapacak. Semih Kaya’nın yokluğunda defansta önemli rol üstlenecek olan Gökhan Zan’ın sakatlıktan yeni kurtulması ve maç eksiği olması akıllarda soru işareti bırakıyor. Sarı-kırmızılı takıma yüksek bir bedelle transfer edilen Potekizli genç yetenek Bruma, bugün Real Madrid karşısında ilk 11’de sahada olacak futbolcular arasında. Bruma, Spor Toto Süper Lig’de yabancı sınırlaması nedeniyle forma giyememekten yana dertli. Portekizli futbolcunun da maç eksiği olması ve hazır olmaması sebebiyle, İspanyol ekibi karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Özellikle sol bekte sezon başından beri sıkıntı yaşayan Galatasaray’da, o bölgede Sivasspor maçında iyi bir performans gösteren Riera, Real Madrid karşısında sahadaki yerini alacak. İspanyol futbolcunun da maç eksiği nedeniyle şuan için yeterli olmadığı belirtiliyor.

ERAY İŞCAN’A ÇOK İŞ DÜŞECEK
Kalede Fernando Muslera’nın sakatlığı sebebiyle görevi devralan genç eldiven Eray İşcan için bugün kariyerinin belki de en önemli günü. Kritik Real Madrid maçında Galatasaray’da kaleyi koruyacak olan Eray’ın, İspanyol ekibinin yetenekli ayaklarına dikkat etmesi gerekiyor. Eray İşcan, az süre almasına rağmen son iki maçta Fenerbahçe ve Sivasspor karşılaşmalarında yaptığı başarılı kurtarışlarla kalede güven veriyor.

CRİSTİANO RONALDO YOK
Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, bugün Galatasaray karşısında sahada olamayacak. Sakatlığı sebebiyle oynamayacağı belirtilen yıldız futbolcunun, son durumunun netleşmediği ve maç saatinde kesinlik kazanacağı bildirildi.
Ronaldo’nun oynamak istediği, ancak Madrid ekibinin Teknik Patronu Ancelotti’nin Portekizli futbolcuyu oynayacak durumda olsa bile riske etmeyip, maçın gidişatına göre oyuna alabileceği de ayrıca bildirildi.
Ayrıca Real Madrid’de Ronaldo’nun dışında 4 futbolcu sarı-kırmızılı takıma karşı forma giyemeyecek. Luka Modric’in cezası dolayısıyla oynamayacağı İspanyol ekibinde Khedira, Varane ve Coentrao da kadroda yer almayacak.

BAŞKAN ÜNAL AYSAL BAŞARI İSTİYOR
Şampiyonlar Ligi’nde geçen sene çeyrek finali gören Galatasaray’da, yönetim ve Başkan Ünal Aysal, Real Madrid ve Juventus karşılaşmalarına ayrı önem veriyor. Sezon başında, ‘Şampiyonlar Ligi’nde geçen sene yakalanan başarıyı yakalamamız ve daha da iyisini yapmamız gerekiyor’ diyen Başkan Aysal’ın bu iki maçta kesenin ağzını açacağı gelen haberler arasında.

3-3’LÜK EŞİTLİK VAR
Galatasaray ile Real Madrid bu zamana kadar 6 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki bir diğer şaşırtıcı istatistik ise, oynanan 6 karşılaşmada iki takımın galibiyet sayısında 3-3’lük eşitliğin bulunması.
(iHA)
MUHTEMEL 11’LER
Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda bugün akşam Estadio Santiago Bernabeu Stadı’nda, Real Madrid ile Galatasaray arasında saat 21.45’te başlayacak karşılaşmanın ilk muhtemel 11’leri şu şekilde:
Real Madrid: “Casillas, Ramos, Pepe, Arbeola, Marcelo, Illaramendi, Casemiro, Isco, Bale, Di Maria, Benzema”
Galatasaray: “Eray İşcan, Dany, Chedjou, Gökhan, Riera, Eboue, Melo, Selçuk, Bruma, Drogba, Burak”
(İHA)