BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  DÜNYA

KARDEMİR’de korkulu anlar

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinden gelen sanayi elektriği taşıyan enerji hatlarında gece saat 03:00 sıralarında meydana gelen kopma sonucu Kara...

Abone ol

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinden gelen sanayi elektriği taşıyan enerji hatlarında gece saat 03:00 sıralarında meydana gelen kopma sonucu Karabük’te hayat dururken, KARDEMİR’de tehlike atlattı.
KARDEMİR’in belli oranda beslendiği enerji hattındaki sıkıntı nedeniyle KARDEMİR’de büyük bir tehlike ucuz atlatıldı. Ürettiği elektriği satan KARDEMİR’de kuvvet santralinde aşırı yüklenmeden dolayı sistem devre dışı kalınca şehirde hayat dururken, KARDEMİR fabrikalarında faaliyet durma noktasına geldi. KOK fabrikalarındaki fırınlarda çıkan gaz olası bir tehlike oluşturmaması için yakılarak bacalardan dışarı verilirken, çıkan alevler kenti aydınlattı. Gece saat 03:00’te başlayan ve gündüz saat 11:00’e kadar süren 8 saatlik yoğun çaba sonrası KARDEMİR’de hayat normale dönerek yeniden üretim çalışmalarına başlandı. KARDEMİR fabrikaları, 8 saat durma noktasına gelirken, büyük oranda üretim zararı meydana geldi. Sanayi elektriği taşıyan hatta meydana gelen arızanın giderilmesi ile Karabük’e yeniden elektrik verildi.

"ALLAH’TAN..."
KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, fabrikada hayatın normale döndüğünü ve büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Fabrika olarak dışarıdan elektrik aldığımız gibi yaptığımız anlaşma ile kendi ürettiğimiz elektriği de dışarı satıyoruz. Dün gece bu bölgenin sanayi ve şehir hattını besleyen enerji hattın İsmetpaşa mevkiinde bir kopma meydana gelmiş. Bu nedenle kendi kuvvet santralimizden dışarıya verilen elektrikte aşırı yüklenme sonucu sistem arıza verdi. Tesisimizde tamamen elektriklerde devre dışı kaldı. Gece saat 3’ten itibaren ekip arkadaşlarımızın yoğun gayret ve çalışmaları sonucu sistemdeki arızayı gidermeyi başardık. Allah’tan büyük bir sıkıntı yaşanmadan ucuz atlattık. Fabrikada hayat normale dönerken, 8 saatlik arada sadece üretim zararımız oldu.”
(İHA)