BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Meclis'te perişan eden tartışma!

Tartışmanın fitilini bu kez Burhan Kuzu ateşledi. Genç tepki gösterdi. Kuzu kürsüye çıktı ve Genç'e bağırdı.

Abone ol

TBMM'de Burhan Kuzu ile Kamer Genç ve MHP'liler arasında sert tartışma yaşandı. Burhan Kuzu Kamer Genç'in 12 Eylül anayasasına red değil, çekimser oy verdiğini söylemesi üzerine Genç sinirlendi. Sözlü sataşmada bulundu. Ardından Kuzu bu kez kürsüye çıktı.  Önce MHP'lilere çattı. Sonra da Kamer Genç'e 'seni perişan ederim' diye feryat etti.

12 EYLÜL'DE KAMER GENÇ'İN OYU NE RENKTİ?

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda konuşan Kamer Genç, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, kendisinin Danışma Meclisi üyesiyken 12 Eylül Anayasası'nın ikinci oylamasında çekimser oy kullandığını iddia ettiğini ifade ederek oylamada ret oyu kullandığını söyledi.

Başkanvekili Pakdil, konunun Genç ve Kuzu arasında uzun süredir tartışıldığına işaret ederek, sataşma nedeniyle söz verdiği Kuzu'dan konunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

KUZU MHP'Lİ VEKİLLERE ÇATTI

Kürsüye gelen Kuzu ile MHP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Kuzu, MHP'lilerin tepkisini eleştirerek, "Çamurcu başı çamur atıyor, gıkınız çıkmıyor. Savunma hakkımı kullanacağım için tepki gösteriyorsunuz. Ayıp, ayıp, çok ayıp. Ben bilim adamıyım, kim o... İşi gücü pislik atmak" diye konuştu.

BENİMLE UĞRAŞMA SENİ PERİŞAN EDERİM

Genç'in çekimser kaldığının belgelerde yer aldığını belirten Kuzu, Genç'e "Benimle uğraşma, seni perişan ederim" diye hitap etti.

Pakdil, "Kanunlar Müdürlüğündeki arkadaşlara söyledim. Bu konuyu açıklığa kavuşturacaklar. Çünkü, iki tane belge var, biri ret, biri çekimser. Durum neyse çıkacak. Bu konuşmaları burada Neticelendiriyoruz" diyerek sataşma gerekçesiyle söz isteyen Kamer Genç'e söz vermedi.