BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Mecliste GÜLEN KAVGASI

CHP'li Nur Serter'in Gülenle ilgili sözleri Meclis'in tansiyonunu yükseltti.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter'in ''Işıkevleri, gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir Bakanın önlem almasını beklemiyoruz'' sözleri TBMM Genel Kurulunda gerginliğe neden oldu.

Yeni üniversiteler açılmasına ve öğrenci sayısının artırılmasına rağmen yurtların sayısının artmadığını savunan CHP'li Serter, şunları söyledi: ''Her kayıt dönemi üniversitelere gidin de tarikatların nasıl öğrenci avı başlattığını izleyin. Veliler bizi arayıp, 'çocuğumu hangi yurda gönderirsem tarikat esaretinden kurtarırım' diyor. Üniversiteleri bir yandan tarikatlar, bir yandan da ışıkevleri kuşatmıştır.

Fethullah Gülen 'ışıkevlerinin Allah'ın verdiği izinle giderek yayılacağı, dünyanın her tarafının mescitle donatılacağını' söylüyor. Işıkevleri gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar ışıkevleri hakkında ne yaptınız sayın Bakan? Milli Eğitim Bakanının Fethullah Gülen'e hayranlığını, yazılarından okuduk; 'Devrimci, elinde bıçak, belinde silah olan biri değil, elinde kalem kalbinde iman. Muhterem Hocaefendi okullar açarak eğitime katkıda bulunuyor' diyor. Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz. Bazı endişeler taşımamız doğaldır.''



TARTIŞMALAR

CHP'li Serter'in konuşmasına, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. AK Parti'lilerin sıra kapaklarına vurması ve laf atması üzerine Fatma Nur Serter, ''Tarikat denilince neden hopluyorsunuz?'' diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, AK Parti'li milletvekillerinin üzerine yürürken, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın engellediği CHP'li Engin Altay'a, AK Parti'liler tepki gösterdi. AK Partili Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, ''Niye karıştırıyorsun Meclisi, hanımefendi gibi konuşsana'' diye bağırması üzerine CHP'li milletvekilleri de ''Bir bayanı dinleme nezaketi bile göstermiyorsunuz'' karşılığını verdi.

HER ŞEYE MAYDANOZ OLUYORSUN

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de AK Parti'lileri muhalefeti dinlemeleri için bağırarak tepki gösterirken, AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, ''Otur yerine, her şeye maydanoz oluyorsun'' diye karşılık verdi.

TBMM İdare Amiri Muhyettin Aksak, gerginliği gidermek için birbirleri üzerine yürüyen AK Parti ile CHP'li milletvekillerini yatıştırmaya çalıştı. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ise tartışmaların sona ermemesi üzerine birleşime bir süre ara verdi.