BIST 10.701
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.423,11
HABER /  SPOR

Trabzon öldü öldü dirildi

Muhteşem bir maçtı. Önce fark attılar, kalecileri kırmızı görünce çöktüler. Ama sonu iyi bitti...

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'nin 15. haftası Tarbzon Avni Aker Stadı'nda oynanan muhteşem bir maçla kapandı.

Trabzonspor belki de son yılların en güzel maçında Gaziantepspor karşısında önce iki farkı yakaladı, sonra kalecisi kırmızı kart görünce bocaladı, bitime 2 dakika kala berabere duruma düştü, ancak son sözü Gökdeniz söyledi: 3-2

Karşılşamayı izleyenler 5 golün yanı sıra 2 tane de kaçan penaltı izledi. Gaziantep adına Uğur Yıldırım, Trabzonspor adına da İbrahima Yattara 11 metre atışınıdan yararlanamadılar.
TRABZON: 3-2 :G.ANTEP

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bünyamin Gezer, Muharrem Yılmaz, Neşet Merdin
    
Trabzonspor: Ahmet, Serkan, Jabi, Mustafa, Tolga Seyhan, Çağdaş, Hüseyin, Umut, Gökdeniz, Yattara, Ceyhun
    
Gaziantepspor: Ömer, Mehmet, Murat, Uğur, Zurita, De Nigris, Deumi, Ekrem, Mehmet Polat, Özgür, Ergün
    
Goller: Dk. 1 Umut, Dk. 15 Gökdeniz (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 18 Özgür (Gaziantepspor), Dk. 44 Çağdaş (Trabzonspor

MAÇ BAŞLADI


 1. dakika. Karşılaşmaya Trabzonlu futbolcular başladı. Başlama vuruşu sonrası Jabi sağ kanatta Serkan Balcı'ya pasını bıraktı. Serkan, savunmanın arkasına sarkan Umut'a ara pasını attı. Araya giren Mehmet Polat, kalecisine döndü. Kaleci Ömer, ayağındaki topu çıkartmakta geç kaldı. Umut pres yaparak meşin yuvarlağa hamle yaptı. Ömer'in uzaklaştırmak istediği top Umut'un ayağına çarparak 14. saniyede ağlarla buluştu.

Trabzonspor Umut Bulut'un golüyle G.Antep karşısında 1-0 öne geçti.

9. dakika. G.Antep sol kanattan gelişen atakta Trebzon kalesine tehlikeli geldi. Savunmadan seken topu ceza sahası içinde kontrol eden Ekrem dönüp yerden sert vurdu. Kaleci Ahmet Şahin uçarak topu köşede kontrol etmeyi başardı.

13. dakika. Trabzonspor 2. gole Ceyhun ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Gökdeniz ceza sahası içinde sıfıra inerek penaltı noktasına ortasını yaptı. Topun gelişine Ceyhun harika bir şut çıkarttı. Top direği yalıyarak yandan auta çıktı.

 15. dakika. Trabzonspor Gökdeniz şık golüyle farkı ikiye çıkarttı. Sağ kanattan Ceyhun uzan bir taç atışı kullandı. Antep savunmasından seken meşin yuvarlak ceza sahası dışındaki Gökdeniz'in önüne düştü. Gökdeniz topun gelişine harika bir gole vurdu. Top Ömer'in koruduğu kalede direğin içine vurarak ağlarla buluştu.

Trabzon, Gökdeniz'in golüyle Antep karşısında skoru 2-0 yaptı.

 16. dakika. G.Antep'te sakatlanan Mehmet Polat yerini Bekir'e bıraktı.

21. dakika. G.Antep, kaleyi karşıdan gören bir noktadan frikik atışı kazandı. Topun gerisine UğurYıldırım geçti. Bu futbolcunun 25 metreden yaptığı vuruşta baraja çarpan meşin yuvarlak üst direğin az farkla üzerinden kornere çıktı.

34. dakika. G.Antep atağında sağ kanatta topla buluşan Uğur Yıldırım, ceza sahasının çarprazından sert vurdu. Meşin yuvarlak ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

36. dakika. Trabzonspor atağında Gökdeniz gole yaklaştı. Serkan'ın savunmanın arkasına attığı topa Gökdeniz hareketlendi. Yan hakem bir an bayrağını kaldırıp indirdi. Gökdeniz, bomboş pozisyonda kaleye sokulmak yerine şut denedi. Top kalenin üzerinden atua çıktı.

39. dakika. Bu anda gelişen atakta Antep üst üste gol pozisyonları yakaladı. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topa Bekir vurdu. Meşin yuvarlak Jabi'nin koluna çarptı. Hakem devam kararı verdi. Ekrem ceza yayı üzerinde yerden sert vurdu. Top savunmaya çarparak direğin yanından kornere çıktı.

Köşe atışında ceza sahası içinde karambol yaşandı. Ceza yayı üzerinde Ekrem topu önünde bulduğu anda sert vurdu. Kaleci Ahmet Şahin üzerine gelen topu güçlükle kornere çeldi.

 44. dakika. Trabzonspor'da topla eliyle oynayan Çağdaş sarı kart gördü.

45. dakika. Trabzonspor atağı sağ kanattan Yattara ile hızlı gelişti. Antep ceza sahasına süratle giren Gineli yıldız sıfırdan ortasını yapmak istedi. Savunmada Özgür kayarak topa müdahale çabasındayken meşin yuvarlak eline çarptı. Hakem pozisyonda korner kararı verdi.

Yattara'nın kullandığı köşe vuruşunda Umut yükselip kafayı vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

45+2. dakika. Trabzonspor 3. gole Gökdeniz ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına şık çalımlarla giren Yattara kale sahasına ortasını yaptı. Gökdeniz uygun durumda vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.

Bu ataktan sonra hakem ilk yarı için son düdüğünü çaldı. Trabzonspor Umut ve Gökdeniz'in golleriyle ilk 45 dakikayı G.Antep karşısında 2-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI

48. dakika. Trabzonspor 3. gole Gökdeniz ile çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta ceza sahasının üzerindeki Umut, tek pasla Gökdeniz'i savunmanın arkasına kaçırdı. Gökdeniz, topla buluştuğu anda kaleci Ömer ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun köşeye vurduğu topu Ömer uzanarak çıkartıp iki hamlede kontrol etti.

49. dakika. Trabzonspor 2. yarıya hızlı başladı. Sol kanatta Jabi ceza önündeki Umut'a pasını attı. Umut, topu kontrol edip Ergün'den sıyrıldığı anda vurdu. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak üst direği yalıyarak kornere çıktı.

 51. dakika. G.Antep atağında ceza sahasına uzan bir top atıldı. Kaleci Ahmet Şahin rahat pozisyonda çıkarat topu yakaladı. Pozisyonu takip eden De Nigris, kalecinin elinden kaçırdığı topu boş kaleye vurmak üzere hareketlendiği anda Ahmet Şahin rakibini arkadan çekerek indirdi.

Hakem penaltı kararı verirken kaleci Ahmet Şahin'de kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

 52. dakika. Ahmet Şahin'in kırmızı kart görmesinden sonra Ceyhun oyundan alındı. Brezilyalı file bekçisi Jefferson kaleye geçti.

 58. dakika. G.Antep'te Zurita kenara alındı. Ali Cansun oyuna dahil olan isim oldu.

58. dakika. G.Antep sol kanattan Trabzon kalesine etkili geldi. Murat Ceylan ceza sahası dışından sert vurdu. Jefferson köşeye giden topu harika uzanarak çıkartmayı başardı.

 60. dakika. Trabzonspor'da Serkan Balcı sarı kart gördü.

 61. dakika. Trabzonnspor'da Hüseyin Çimşir sarı kart gördü.

62. dakika. G.Antep üst üste geliştirdiği ataktlar gol arıyor. Ceza sahasına gönderilen yüksek topa De Nigris yükselip kafayı vurdu. Direğin dibine doğru giden Jefferson bir kez daha harika uzanarak gole izin vermedi.

66. dakikada Trabzonspor Yattara ile 3. gole çok yaklaştı. Antep savunmasının hatasında topu kapan Yattara ceza sahasının dışından köşeye plase bir vuruş yaptı. Kalesine çabuk dönen Ömer topu köşeden kontrol etmeyi başardı. Gineli yıldızın sağından ve solundan iki arkadaşı bomboş pozisyonda bindirme yapmıştı.

 67. dakika. G.Antep'te Bülent oyuna dahil olurken penaltı atışını kaçıran Uğur Yıldırım kenara alındı.

69. dakika. G.Antep atağı sağ kanattan gelişti. Ceza sahasına girdiği anda De Nigris sert vurdu. Top ters taraftan direğin dibinden auta çıktı.

 72. dakika. G.Antep, Ekrem'in şık golüyle farkı bire indirdi. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına inen top De Nigris'in kafasında sekti. Bülent, kafa ile topu arka direğe indirdi. Ekrem, bomboş pozisyonda topun gelişine plase bir vuruş yaptı. Top Jefferson'un uzanamayacağı köşeden Trabzon ağlarıyla buluştu.

G.Antep, Ekrem'in golüyle Trabzonspor karşısında skoru 2-1 yaptı.

76. dakika. G.Antep beraberlik golü için rakip kaleye yükleniyor. Sağ kanattan ileri çıkan Ergün ceza sahasına güzel bir top kesti. Kale sahasında De Nigris topa ayak uzaktı. Trabzonspor savunmasında Tolga adeta tekmeye kafa sokarak kalesinde gole izin vermedi. Hakem, bu pozisyonda Trabzon lehine tehlikeli hareket olduğu gerekçesiyle serbest vuruş kararı verdi.

 78. dakika. Trabzonspor'da topu oyuna geç sokan Kaleci Jefferson sarı kart gördü.

 80. dakika. Trabzonspor atağında Yattara şık çalımlarla sağ kanattan ceza sahasına sokuldu. Gineli futbolcu pasını Umut'a bıraktı. Umut, topu önüne alıp vurmak isterken Antep savunmasında Deumi tarafından indirildi. Hakem penaltı kararı verirken Daumi 'de sarı kart gördü.

 81. dakika. Trabzonsnpor'da Tolga'nın yerine Tayfun oyun dahil oldu.

81. dakika. Trabzonspor'da penaltı atışını Yattara kullandı. Gineli futbolcunun köşeye yaptığı vuruşu Ömer harika uzanarak tokatladı. Üst direğe çarpan top kornere çıktı. Trabzonspor, Yattara ile penaltı atışından yararlanamadı.

 87. dakika. G.Antep sol kanattan Ekrem ile Trabzon kalesine sokuldu. Antepli futbolcu ceza sahasına gireceği anda Jabi'nin faulüyle yerde kaldı. Hakem Jabi'ye kartını çıkarttı. Tehlikeli bir noktadan Antep serbest vuruş kazandı.

  88. dakika. G.Antep beraberlik golüne De Nigris ile buldu. Sol kanattan serbest vuruş kullandı. De Nigris savunmanın arasından iyi yükselip kafayı vurdu. Top Trabzonspor ağlarıyla buluştu.

G.Antep, Trabzonspor karşısına De Nigris ile skoru 2-2 yaptı.

 89. dakika. Trabzonspor 3. golü Gökdeniz ile buldu. Bordo-Mavili ekip, golü kalesinde gördükten hemen sonra tekrak üstünlük sayısını buldu. Sağ kanattan Yattara süratle ceza sahasına sokulup ceza sahasına ortasını kesti. Gökdeniz savunmanın arasından sıyrılıp ayak koydu. Top Antep ağlarıyla buluştu.

Trabzonspor, Gökdeniz'in golüyle G.Antep karşısında skoru 3-2 yaptı.

 90. dakika. Trabzonspor'da Serkan yerini Ayman'a bıraktı.

 90. dakika. G.Antep'te Özgür sarı kart gördü.

Müthiş maç Trabzonspor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi