BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Mecliste Anayasa kavgası

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında "Anayasa Mahkemesi" kavgası yaşandı.

Abone ol

TBMM Anayasa Komisyonu, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulmasında öngörülen 120 günlük sürenin 45 güne indirilmesini düzenleyen kanun teklifinin görüşmelerine başladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte böyle bir yasa değişikliğine ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, Anayasa değişikliklerinin Cumhurbaşkanı tarafından halkoyuna sunulması kararı alınması durumunda, bunun en kısa sürede yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Uğur Aksöz de kanun teklifinin, Anayasanın ''seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler, seçimlere 1 yıla kala uygulanmaz'' hükmüne aykırı olduğunu ileri sürdü. Aksöz, 120 günlük sürenin 45 güne indirmeyi öngören maddenin de ''geçici madde'' olarak hazırlandığına dikkati çekerek, ''Bu da değişikliğin sadece bu Anayasa değişikliğine özgü olduğu anlamına gelir. Unutmayın ki yanlış hesap Bağdat'tan döner'' dedi. 

"Anayasa Mahkemesi sizi kırmızı görmüş boğaya çeviriyor"

 CHP'li Aksöz'ün sözlerine, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, ''Anayasa Mahkemesi Bağdat'a mı taşındı?'' diye karşılık verdi. Kaşıkoğlu'nun sözlerine sinirlenen Aksöz, ''O sizin kafanızdaki örümcek ağı... Anayasa Mahkemesini hedef göstermeyin. Anayasa Mahkemesini duyunca kırmızı görmüş boğa gibi oluyorsunuz'' diye konuştu. 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da yasa teklifinin ''anarşist'' bir anlayışla hazırlandığını savundu. AK Parti milletvekilleri Kart'ın sözlerine tepki gösterdi. Kart, sözlerinin Anayasal ve yasal olarak kural tanımamazlık ve kaotik bir anlayışın egemen kılınmak istenmesine yönelik olduğunu söyledi.