BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sadist dürtülerine yenik düştü

Başkalarınca bilinmeyen farklı bir hayatı var. Aynı zaman da bir seri katil. Şeytani dürtüleri ise onu yalnız bırakmıyor...

Abone ol Bu hafta beş yeni film gösterime giriyor.

Mr. Brooks

(Mr. Brooks)

Yönetmen:Bruce A. Evans 
Oyuncular: Kevin Costner , Demi Moore , Dane Cook
Tür: Dram-Gerilim-Suç
Süre: 120 Dk. 

Konu:Earl Brooks (Costner) seven bir eş (Marg Helgenberger), kendisine düşkün bir kız evlat (Danielle Panabaker), toplumun saygısı ve durmadan gelişmekte olan kendi işi de dahil olmak üzere her şeye sahiptir.
 
Oysa, Bay Brooks başkalarınca bilinmeyen farklı bir hayat sürdürmektedir. O aynı zamanda Parmak İzi Katili namıyla ün salmış seri bir katildir. Yakın zamana kadar etkin olmamasına rağmen, Bay Brooks’un patolojik dürtüsü, Bay Brooks’un günahları için suçladığı tilki gibi kurnaz şeytani ikinci benliği (Akademi ödüllü William Hurt) tarafından yeniden harekete geçirilmiştir.
 
Fakat masum bir çifti öldürmek için bir kez daha sadist dürtülerine yenik düşen Bay Brooks ilk hatasını yapar, Bay Brooks’a tuhaf bir taleple şantaj yapmayı yeğleyen röntgenci fotoğrafçı Tom (Dane Cook) tarafından gözlemlenir. Ayrıca bu son cinayeti, kişisel bunalımı yüzünden gözü dönmüş bir şekilde Parmak İzi Katilinin kimliğini çözmeye çalışan inatçı bir dedektifin de (Demi Moore) Bay Brooks’un peşine düşmesini sağlar.
 
Bay Brooks, şimdi, ilk defa, şaşırtıcı gizli yaşamını ve gerçek kimliğini gizlemeye ebediyen devam edemezse, oyunun son safhasıyla karşı karşıya kalacaktır.

Böcek
(Bug) 
 
Yönetmen: William Friedkin 
Oyuncular: Ashley Judd, Michael Shannon, Harry Connick Jr
Tür: Korku / Gerilim

Konu: Eski kocasıyla trajik bir geçmişi olan ve harabe bir hotelde taciz korkuları içinde yaşayan yalnız bir garson, garip bir adamla romantik anlar yaşamaya başlayınca yeniden hayatla ilgili umutlanır.
 
Fakat paranoyak ve heryerde böcek gördüğünü söyleyen, eski asker olan sevgili için hayat o kadarda toz pembe değildir
 
Beyaz Gezegen
(La Planète Blanche)

Yönetmen: Thierry Ragobert, Thierry Piantanida  
Tür: Belgesel
Süre: 86 Dk. 
 
Konu:Kuzey Kutbu, soğuğun hakimiyetinde, buz ve rüzgar tarafından şekillendirilmiş, farklı bir dünyadır. Yaşamın sınırlarını zorlayan şartlara ayak uydurmuş bitki örtüsü ile donmuş denizler, uçsuz bucaksız düzlükler, ağaçsız ovalar, dağlar ve buzullardan oluşmuş bir dünya…
 
Film yapımcıları, ilk defa Kutup bölgesinin keşfedilmeyi bekleyen büyüleyici dünyasını gözler önüne sermek üzere bir araya geliyorlar. Kuzey Kutbu’nun inanılmaz hayatta kalma koşullarını tanımanın ve vahşi yaşama dokunacak kadar yakın olmanın seyirciye verdiği heyecanla, bir yavru kutup ayısının ilk adımlarının heyecanını buluşturuyorlar. 
 
Taksi 4
(Taxi 4)

Yönetmen:Gérard Krawczyk 
Oyuncular:Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy
Tür: Aksiyon - Komedi
Süre: 91 Dk.

Konu: Komiser Gilbert (Bernard Fancy) bir otel temizlikçisini terörist, ünlü futbol yıldızı Djibril Cisse’yi (kendisi) ise yasadışı bir göçmen sanacak derecede saftır. Belçikalı bir suçlu Afrika’ya gönderilmeden evvel 24 saat boyunca Marsilya polisine emanet edilir.
 
Emilien (Frederic Diefenthal) bir polis için fazla iyi niyetlidir ve bunun farkına varan zeki hırsız, Emilien’i aslında masum olduğuna ikna eder. Bu sırada Emilien’in güzel karısı (Emma Sjoberg-Wyklund) Belçikalı suç örgütünde casusluk yapmakla görevlidir.
 
Fakat bu olay o kadar gizlidir ki, kendi kocası bile olaydan habersizdir. Belçikalı ölümcül suçlu serbest kalınca tüm Marsilya bir cehenneme döner. Marsilya Polis Teşkilatı’na hız tutkunu taksi şoförü Daniel’ın (Samy Naceri) da katılması ile işler iyice karışır. 
 
Sihirli Kutu
(The Last Mimzy) 
 
Yönetmen:Robert Shaye 
Oyuncular:Joely Richardson, Timothy Hutton , Rainn Wilson... 
Tür: Bilim Kurgu - Dram - Fantastik - Macera
Süre: 94 Dk.

Konu: Lewis Padgett’ın ses getiren kısa bilimkurgu öyküsünden uyarlanan "Sihirli Kutu", içinde ilk bakışta oyuncağa benzeyen garip nesneler olan bir kutu bulan iki küçük çocuğun hikayesini anlatıyor.
 
Çocuklar bu “oyuncaklarla” oynadıkça, giderek artan zeka belirtileri göstermeye başlarlar. Öğretmenleri, bu iki kardeşin anne ve babasına, çocuklarının “dahi” seviyesini bile aşan zihinsel bir aktivite gösterdiğini söylediğinde, çocukların ailesi de ortada garip bir şeyler olduğunun farkına varır. İki kardeşten küçüğü olan Emma, annesine oyuncaklar arasında adının Mimzy olduğunu söylediği bir tavşanın ona “yeni şeyler öğrettiğini” söyler.
 
Emma’nın annesi, çocuklarının durumuyla ilgili giderek artan bir endişeye kapılmışken, tüm şehri etkileyen bir elektirik kesintisi yaşanır. Hükümet yetkilileri kesintinin kaynağını araştırdığında, ailenin evi ile karşılaşırlar. Çok geçmeden, işler içinden çıkılmaz bir hal alır.