BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Sivasta Şener ayaklanması

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından hemşehrileri ortalığı ayağa kaldırdı

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in milletvekili adayı olmayacağı açıklamasının ardından Sivas'ta bir grup esnaf öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı. İstasyon Caddesi'nde açılan stantda kampanyayı başlatan grup adına açıklama yapan esnaf Ahat Türkmenoğlu, Şener'in milletvekili adayı olmayacağını açıklamasının ardından kentte imza kampanyası başlatmaya karar verdiklerini söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bu konuda telgraf çektiklerini belirten Türkmenoğlu, okuduğu telgrafta şu ifadelere yer verdi: ''Her kesimin sevdiği, saydığı, güvendiği, takdir ettiği ve partinizin Sivas milletvekili, değerli hemşehrimiz Doç. Dr. Abdüllatif Şener'in, milletvekili aday adayı olmayacağı ve aktif siyasetten çekileceği yönündeki duyumlarımız beni ve toplumun tüm duyarlı kesimlerini üzmüştür. Halkımızın politikacılarından soğuduğu, uzaklaştığı bir dönemde Sayın Şener gibi insanların siyasette yer alması ülke insanımızın politikaya bakışını olumlu yönde etkilemektedir. Çok kıymetli hemşehrimiz Şener'in bundan sonra alacağı karar ne olursa olsun her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu bildiririz.''

Açıklamanın ardından ''Sivaslı bakanına sahip çık'' şeklinde sloganlar atıldı. Bu arada standın yanında Abdüllatif Şener portresi ile ''Sayın Bakanım Abdüllatif Şener, hani beraber yürüyecektik biz bu yollarda, bizi bu yollarda sensiz bırakma'', Sivas bakansız, Türkiye Abdüllatifsiz olmaz'' yazılı pankartlar dikkati çekti.