BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Aran-kazanla müthiş vurgun

Şanlıurfa’da "Arandıkça kontör kazan" hattını kullanarak vatandaşları dolandıran 3 kişi tutuklandı

Abone ol

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde "Arandıkça kontör kazan" hattını kullanarak vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınıp, mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 3’ü tutuklandı.

Akçakale Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçede çok sayıda kişinin bir GSM operatörünün "Aran-kontör kazan" uygulamasını fırsat bilerek, geçmiş dönemlerde Suudi Arabistan ve Tunus’ta, son iki yıldır da Türkiye’de özellikle Mersin, Adana, Aydın, Denizli, İstanbul, Trabzon, Hakkari’deki vatandaşları kendilerini polis, hakim, istihbaratçı gibi tanıtarak, bahaneler uyduran ve haksız yere kontör transfer etmek suretiyle dolandırıcılık yaptıkları, dolandırdıkları kontörleri piyasada sattıkları bilgisinin alınması üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İlçe Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde eş zamanlı olarak ilçedeki 40 iş yeri ve 5 evde yapılan aramalar sonucunda, 60 cep telefonu, 120 Sim kartı, şimdiye kadar çözümlenen 37 bin 904 transfer edilmiş kontör, 3 sustalı bıçak, 1 kuru sıkı tabanca, 550 paket kaçak sigara, 3 hafıza kartı, 19 adet sahte abonelikte kullanılan nüfus cüzdanı ele geçirildiği belirtilen açıklamada, söz konusu olayla ilgili 5’i sigara kaçakçılığı, 34’ü kontör dolandırıcılığından toplam 39 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltına alınanlardan 11’inin savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği aktarılan açıklamada, bu kişilerden 3’ünün tutuklandığı bildirildi. Açıklamada, savcılıkça sim kart çözümlemesinin devam ettiği, konuyla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğüne 100’ün üzerinde şikayet geldiği belirtildi.