BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.527,78
HABER /  GÜNCEL

Meclis'in orta yerinde pankart açtılar!

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP milletvekilleri dövizli eylem yaptı.

Abone ol

Genel Kurul’da, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran teklifin 24. maddesinin görüşülmesine başlanmadan önce ayağa kalkan CHP milletvekilleri ellerinde, ”Yiyin efendiler yiyin”, ”Laiklik demokrasinin teminatıdır”, ”Burada yetim hakkı yiyorlar” yazılı dövizleri açarak, basın mensuplarına gösterdi.

CHP'LİLER MECLİS'TE YÜRÜDÜ

TBMM Genel Kurulu’nda, kamuoyunda 4+4+4 olarak adlandırılan İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri bugün de sürdü. Fatih Projesi’nin tartışılacağı 24’üncü maddeye geçildiğinde CHP’li milletvekilleri, hükümeti eleştiren çeşitli yazıların olduğu kağıtları ve Ak Partili Mehmet Metiner’in Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önünde eğildiği fotoğrafları foto muhabirlerine doğru göstererek genel kurul salonunu terk ettiler.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut’un saat 14.00’da açtığı meclis oturumu CHP’lilrin değişik bir protesto gösterisine sahne oldu. CHP’li milletvekilleri Fatih Projesi’nin tartışılacağı 24’üncü maddeye geçildiği sırada hep birlikte üzerinde, ’Burada yetim hakkı yiyorlar’, ’Laiklik demokrasinin teminatıdır’, ’Burada yetim malı yiyorlar’, ’Yiyin efendiler yiyin’ yazılı kağıtlar ile Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önünde eğildiğini gösteren fotoğrafını foto muhabirlerine yönelterek genel kurul salonunu terk etti. TBMM Başkan Vekili Yakut, oturuma ara verirken, oturum açıldığında CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, dışında hiçbir CHP’li genel kurul salonuna dönmeyerek 24. madde tartışmalarını izlemedi.

BAŞBAKAN’A HAZIRLANMIŞLARDI

Öte yandan CHP’li milletvekilleri dün gece yurtdışından dönüşünde TBMM’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genel kurul salonuna girişinde göstermek üzere de üzerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu kağıtlar hazırladı. Ancak Erdoğan, genel kurul salonu yerine bir süre kuliste oturarak Meclis’ten ayrılınca CHP’lilerin protestosu yarıda kaldı. Bazı milletvekilleri Erdoğan’ın bu protestoyu haber alarak genel kurul salonundaki 4+4+4 görüşmelerini izlemek için genel kurul salonuna girmeden kulisten konutuna döndüğü iddia etti. Yazılı metinlerin yarısıra bugün sabaha karşı AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in kürsüde konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın üzerine yürüyerek tokat atması üzerine Metiner’in Emine Erdoğan ile çekilmiş fotoğrafı da protesto gösterisine eklendi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Genel Kurul'da, CHP'nin, “Suriye'ye karşı izlenen politikalar neticesinde bu ülke ile ticari ilişkilerde meydana gelen ekonomik kaybın belirlenmesine ve ticari ilişkilerin yeniden canlandırılmasının sağlanması” için verilen araştırma önergesinin bugün gündeme alınması istemini içeren grup önerisi ele alındı.

44 YIL BOYUNCA BİR KEZ KAVGA ETTİM

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Genel Kurul'daki kavgayla anımsatarak, “44 yaşındayım, 44 yıl boyunca bir sefer kavga ettim, ilkokul üçte” dedi. Ağbaba, şunları kaydetti:

“Hayatım boyunca hiç şiddetin, kavganın içinde olmadım ve bundan sonra da olmayacağım. Beğenmediğiniz fikrin üstüne şiddetle mi gideceksiniz? Her çıktığımda biri saldırıyor. Tüm kavgaların sorumlusu o şahıs. Dün bana saldırı oldu. Sayın Grup Başkanvekili sağolsun kınadı ama ben de burada sizin bir arkadaşınızım. Hiçbir Ak Parti Milletvekili söyleyebilir mi, benim burada birinize tek bir saygısızlığım oldu mu? Ama siz bu olayı kınamaya bile cesaret edemediniz.”

10 KARANFİL ROZETİYLE KONUŞTU

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yakasına “Mahir Çayan ve 9 arkadaşını simgeleyen 10 karanfil” rozetini takarak Genel Kurul'da konuştu. Daha sonra yapılan oylamada CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi. Grup önerisinin reddedilmesinin ardından zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin görüşmelerine geçildi.