BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  POLİTİKA

Meclisin gündemi yoğun

TBMM’yi bu hafta yoğun bir mesai bekliyor. Başta İçişleri Bakanı Aksu hakkında verilen gensoru görüşülecek.

Abone ol

TBMM’yi bu hafta yoğun bir mesai bekliyor. Genel Kurulda, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verilen gensoru önergesi ile küresel ısınma konusundaki Meclis Araştırma önergesi 13 Şubat Salı günü ele alınacak.

Salı günü, Anavatan Partisi’nin Bakan Aksu hakkında, “Terör ve asayiş olaylarındaki artış, ahlaki çöküntü ve asayiş önlemlerinin alınmaması” gerekçeleriyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasının görüşmelerinden sonra küresel ısınma TBMM gündemine gelecek.

Küresel ısınmanın Türkiye’ye etkilerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge ile Türkçe’deki bozulmanın nedenlerinin belirlenerek, gerekli tedbirlerin alınmasına ilişkin Meclis Araştırması açılması önergesi de Salı günü TBMM Genel Kurulunda tartışılacak.

Genel Kurul, 14 Şubat Çarşamba ve 15 Şubat Perşembe günleri görüşmeleri yarım kalan yabancı doktorların Türkiye’de çalışmasına da olanak sağlayan Temel Sağlık Hizmetleri Kanununda Değişiklik yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edecek.