BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.398,90
HABER /  GÜNCEL

Sevgilinizi farklı mutlu edin

14 Şubat Sevgililer Günü’nde doğaya ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak isteyenler için hediye seçenekleri sunuluyor.

Abone ol

14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevdiği kişiye en özel hediyeyi vermek isteyenler için pek çok firma kampanyalar düzenlerken, bazı dernek ve vakıflar da sevgilisini mutlu ederken, doğaya ve ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak isteyenler için çeşitli hediyeler hazırladı.

‘DENİZ KAPLUMBAĞASI KULAĞINIZA KÜPE OLSUN’
Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF), 14 Şubat Sevgililer Günü için “Kurtardığınız Her Deniz Kaplumbağası Kulağınıza Küpe Olsun” sloganıyla bir hediye kampanyası bulunuyor. Saadet Keskin’in Sevgililer gününe özel tasarımını yaptığı kaplumbağa şeklindeki küpe, broş ve bileklikler, WWF Türkiye İstanbul Ofisi, Takıl Pera mağazası ile www.estore.com.tr internet sitesinden alınabiliyor. Fiyatları 12 ile 65 YTL arasında değişen hediyeliklerin satışından elde edilecek gelir, deniz kaplumbağalarının hayatını kurtarmaya yönelik çalışmalara harcanacak.

‘LÖSEV’DEN TARAFTAR ÇANTASI VE BEBEK’
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) de Sevgililer Günü için çeşitli hediye seçenekleri sunuyor. İnternet üzerinden yapılan satışlarda, küçük bir kargo ücreti karşılığında seçilen hediye adrese teslim ediliyor. LÖSEV’in hediyelikleri arasında, taraftar bebekleri, çantalar, çeşitli şekillerde yastıklar, para ve cep telefonu keseleri yer alıyor. LÖSEV’in hediyelik ürünleri, 5 ile 30 YTL arasında satışa sunuluyor. Ürünlere, www.losev.org.tr internet adresinden ulaşılabilir.

‘FİYATLAR 4.5 İLE 42 YTL ARASINDA DEĞİŞİYOR’
Çocukların ve ailelerin yaşam şartlarını iyileştirmek üzere çalışan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), internet üzerinden yaptığı satışla hediye alternatifleri sunuyor. UNICEF’in satışını yaptığı ürünler arasında, tişörtler, kupalar, üzerinde ülkelerin geleneksel desenlerinin bulunduğu porselen tabaklar, anahtarlıklar, not kutuları, oyuncaklar, fotoğraf albümleri defterler, çantalar ve şapkalar bulunuyor. UNICEF ürünlerinin fiyatları ise 4,5 ile 42 YTL arasında değişiyor. UNICEF’in ürünlerine, “eshop.unicefturk.org” internet adresinden ulaşılabilir.

’7 AĞAÇ SERTİFİKASI’
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ise sevgilisine hediye almak isteyenlere “7 Ağaç Sertifikası” seçeneği sunuyor. ÇEKÜL’ün www.cekulvakfi.org.tr internet sitesinde, sevgiliniz için 7 Ağaç Ormanları’na dikeceğiniz 7 ağacın bedeli 30 YTL. 7 ağaç dikmek koşuluyla isteyenler, masalarına koymak veya duvara asmak üzere Tan Oral’ın çizgileriyle hazırlanan ek sertifikaları da 10 YTL karşılığında alabiliyorlar. ÇEKÜL, ayrıca Sevgililer Günü’ne özel cam anahtarlık ve kağıt ağırlıklarını da internet üzerinden, sadece ağaç dikenlere olmak üzere, 10 YTL bedelle satışa sunuyor.

Doğal Hayatı Koruma Derneği de (DHKD), www.dhkd.org internet sitesinde doğaya katkı bulunmak isteyenlere hediye seçenekleri sunuyor. DHKD’nin hediyelikleri arasında kitaplar, tişörtler, kupalar, takvimler yer alıyor. Hediyeliklerin fiyatları ise 1 ile 50 YTL arasında değişiyor.