BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Kentlerin vekil sayısı değişiyor

Kasım ayında yapılacak seçimlerde illerin çıkaracağı milletvekili sayıları değişecek. İşte vekilleri azalacak ve artacak iller..

Abone ol

AK Parti MKYK toplantısına katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi hakkında bilgi verirken, çalışmaların Haziran ayında tamamlanacağını kaydetti.

Aksu, nüfus kayıt sisteminin tamamlanması ve bilgisayarlara aktarılmasıyla birlikte seçimlerde mükerrer oy kullanmanın imkansız hale geleceğini söyledi. Aksu, 'Nüfus kayıt sisteminin tamamlanması halinde bazı illerin nüfuslarında değişmeler ortaya çıkacak' dedi.

Yeni nüfus sayılarının ortaya çıkmasıyla yoğun göç alan İstanbul, Bursa, Adana, Mersin ve İzmir gibi illerdeki milletvekili sayılarının artabileceği, Sinop, Kastamonu, Adıyaman, Şanlıufra gibi göç veren illerdeki milletvekili sayısının azalabileceği belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan'ın da, seçimlerde 4.5 milyon genç seçmenin oy kullanacağını belirterek, 'Seçimlerin kaderini bu gençler belirleyecek. Bu nedenle teşkilatlarımız genç seçmenleri seçmen kütüklerine kaydettirsinler' dedi.


Bilal Çetin/Yeni Şafak